Pratite nas preko:
Referee Simon Hooper shows the yellow card to Liverpool's Mohamed Salah during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Tottenham Hotspur Stadium, in London, England, Saturday, Sept. 30, 2023. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Oštećeni: Salah i Liverpul (Foto: Beta/AP Photo/Alberto Pezzali)

Fudbal

Premijer liga priznala veliku grešku, Klop ironičan: “Nećemo sigurno dobiti bodove zbog toga”

Navijači Totenhema dočekali su posle pet godina pobedu nad Liverpulom na svom terenu od 2:1, ali će način na koji su došli do nje zauvek ostati kontroverzan jer je i Premijer liga priznala sinoć da su gosti sa Enfilda oštećeni ljudskom greškom sudija.

Najspornija odluka je poništen pogodak Luisa Dijaza iz 34. minuta koji nije priznat iz VAR sobe zbog navodnog ofsajda, iako je ljudskim okom bilo vidljivo da Kolumbijac nije u nedozvoljenoj poziciji.

dobrodoslica500

– Sudijska organizacija svesna je značajne ljudske greške koja se dogodila na utakmici Totenhema i Liverpula. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem ofsajda sudija na utakmici što je bila očita greška i gol je trebalo da bude priznat. Ali, VAR nije intervenisao. PGMOL će analizirati kako je došlo do takve greške i kontaktirati Liverpul i priznati grešku – stoji u zvaničnom saopštenju.

Ekspert objasnio šta se zapravo desilo

A kako je došlo do ljudske greške detaljno je objasnio Dejl Džonson, poznati američki novinar sa ESPN-a i odličan tumač svih fudbalskih pravila.

– Dakle, VAR sudija Daren Ingland je proveravao ofsajd poziciju misleći da je odluka na terenu bila da je Dijaz dao gol. Brzo je to uradio jer je bilo evidentno golim okom da igrač nije bio u ofsajdu, pa je rekao sudiji “provera gotova”. Čim kaže “provera gotova” to automatski znači da odluka koja je donesena na terenu ostaje na snazi – objasnio je Džonson.

Dakle, nisu linije krive, nego isključivo ljudska greška. A da li je to Liverpulu neka uteha?

Klopa boli nepravda

Slaba, jer su pobedom protiv Sparsa mogli da se probiju na prvo mesto. Trener Liverpula Jirgen Klop je posle utakmice bio besan na suđenje i rekao je da je ovo bila najnepoštenija utakmica u njegovom životu.

– Nikad nisam bio ponosniji na svoju ekipu, ali nikad nisam ni video utakmicu sa ovoliko nepoštenih i suludih odluka sudija. Nemamo korist od izvinjenja Premijer lige i PGMOL-a, nećemo dobiti bodove zbog toga – rekao je Klop posle meča.

– Niko ne očekuje 100 odsto tačne odluke na terenu, ali na kraju dana nije mi jasno zašto se toliko žuri sa donošenjem odluka. Sve što kažem ovde biće samo naslovi, ali to ne pomaže nimalo.

Posebno je pohvalio svoje igrače.

– Svi naši igrači su gromade od ljudi. Čudovišta od karaktera zbog načina kako su se borili. Matip? Odigrao je neverojatno dobru utakmicu u odbrani. Autogol je nesrećan. Ovo je težak udarac. Proslavili bismo bod kao ne znam šta. Sada nemamo ni taj bod – zaključio je Jirgen Klop.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal