Pratite nas preko:
Robert Prosinecki bivsi trener fudbal Crvena zvezda 27.08.2012. godine Foto: Marko Metlas
Foto: MN Press/Marko Metlas

Fudbal

Prosinečki šokirao sve: Govorio o najboljima, pa zaboravio Modrića i Piksija

Fudbalska javnost često raspravlja o tome ko je najveći fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije. Dok mlađi ljubitelji fudbala često ističu Luku Modrića zbog impresivne kolekcije trofeja, stariji generacijski fudbalski entuzijasti cene majstore fudbala iz prošlosti.

Legendarni fudbaler Robert Prosinečki nedavno je dao svoje mišljenje o ovom pitanju u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore. Upitan o najboljem ikada igraču sa ex-Yu prostora, Prosinečki je priznao da je to bilo teško pitanje, svesno da bi bilo koja njegova izjava mogla izazvati kontroverze. Ipak, hrabro je izdvojio nekoliko imena.

– To mi je teško reći… Ako kažem Dejo, onda će reći – predsednik ti je. Bilo je jako puno dobrih igrača sa ovog područja i svaki je obeležio svoju generaciju, mnogo ih je bilo – rekao je Prosinečki

– Da se neko ne naljuti, da ne misli nešto, ali… Bilo je iz čuvene generacije Hrvatske neverovatno puno velikih igrača, pa za vreme one Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije… Napravili su neverovatne karijere i igrali u najvećim klubovima. Teško mi je da kažem. Jedan od njih bio je i Dejo, Šuker, Boban, Sušić… To su igrači, samo sam ih na brzinu rekao, oni su obeležili i svetski fudbal, ne samo onaj u Jugoslaviji – naglasio je Prosinečki.

Iako se u njegovom odgovoru nije našlo ime poput Luke Modrića ili Dragana Stojkovića Piksija, Prosinečki je istakao nekoliko legendarnih igrača koji su ostavili neizbrisiv trag na fudbalu sa prostora bivše Jugoslavije i širom sveta.

Luka Modrić/ Foto: Beta/AP

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal