Pratite nas preko:
Dušan Vlahović

Fudbal

Reči koje će Vlahović dobro upamtiti: Juveov direktor fudbala stavio tačku na sve priče o Alegriju

Juveov direktor fudbala Kristijano Đuntoli, angažovan je posle rada u Napoliju sa radikalno drugačijom misijom od onih pre njega. Da vodi klub ka novim visinama od nule i da teži održivosti tima koji je dugi niz godina radio bez ikakvih ograničenja u potrošnji novca.

Klasičan primer za tako nešto bio je Kristijano Ronaldo, kome Stara dama i dalje duguje nešto preko 19.000.000 evra.

– Tim je veoma drugačiji nego pre godinu dana. Ima manjak iskustva, ali igra intenzivnijim tempom – istakao je za italijansku Republiku Đuntoli.

On već sada razmišlja o dovođenju novih fudbalera. Kao jedan takav figurira i Domeniko Berardi, večna meta ovog kluba. Ta priča nikada do sada nije zaživela. Opet je postala aktuelna posle njegove sjajne predstave u meču Sasuolo – Juventus pre par nedelja.

– On je dobar i veoma interesantan fudbaler, sposoban. Ali, ponavljam, sada želimo da shvatimo koliko vredi naša trenutna ekipa, pre nego što počnemo da donosimo brze zaključke o novim dolascima.

A onda, rekao je i nešto što je mnogo važno i što će zanimati kako svetsku fudbalsku javnost, tako i sve fanove Dušana Vlahovića. Koliko poverenje od kluba ima Masimilijano Alegri?

– Alegri je trenutno merilo za ovaj klub, on je najbolje što imamo. Mi smo ti koji moramo da dovedemo Juve na njegov nivo. Trener je trenutno jako usamljen čovek jer je sva težina ovog sveta na njegovim plećima. Uvek sam štitio svoje trenere, uradiću to i sada – rekao je čovek koji je prošle sezone napustio Napoli zbog konstatnih rasprava koje je imao sa ekscentričnim predsednikom tog kluba Aureliom de Laurentisom.

Propao već viđen transfer Vlahovića u Čelsi

Đintoli je otkrio i da je bio gotovo dogovor za prodaju Vlahovića Čelsiju, ali je posao propao u poslednjem trenutku.

– Bili smo spremni da prihvatimo u slučaju ove ponude, ali Čelsi nikada nije podigao ponudu i ideja o razmeni sa Lukakuom je propala – istakao je direktor Juventusa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal