Pratite nas preko:
Robinjo; Printscreen: YT/@DailyDoseOfFootballYT

Fudbal

Robinjo silovao Albanku, pa pobegao u Brazil: Sačekala ga istorijska kazna

Sud u Brazilu napravio je presedan, te osudio bivšeg fudbalera i veliku zvezdu Robinja na devet godina zatvora iako je kazneno delo napravio u Italiji.

Na ovaj način je fudbaler postao prva osoba koja će u Brazilu ići u zatvor iako je napravio “delo” u nekoj drugoj državi.

Fudbaler je čak 100 puta nosio dres Brazila, a u Italiji je osuđen na devet godina zatvora zato što je 22. januara 2013. godine zajedno sa prijateljem Rikardom Falkom i još četiri N. N. osobe silovao Albanku koja je slavila svoj 23. rođendan u milanskom noćnom klubu “Sio Cafe”.

Robinjo je pre izricanja presude pobegao u Brazil kako bi izbegao kaznu jer brazilski zakoni ne dozvoljavaju izručenje svojih građana u druge države.

Italija je prošle godine zatražila od Brazila da Robinjo služi kaznu u domovini, a juče je brazilski sud doneo odluku da će fudbaler biti uhapšen. Tako da je postao prvi čovek koji će služiti kaznu u Brazilu, a da je izrečena u inostranstvu.

Devetorica od 11 sudija su glasala za kaznu, a kao razlog za to su naveli da ne žele da izbije diplomatski skandal između Brazila i Italije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal