
Fudbal
Romano potvrdio: Jović izabrao Nikolića pre Paunovića, nikad nije bio ni blizu Ovijeda
Po svemu sudeći, završena je još jedna transfer saga ovog leta, kada je reč o srpskim fudbalerima. Luka Jović će postati novi igrač AEK-a iz Atine, iako se činilo da je najbliži Ovijedu.
To je potvrdio i najinformisaniji fudbalski insajder, Fabricio Romano, koji navodi da zapravo reprezentativac Srbije nije bio ni blizu postizanja dogovora sa povratnikom u Primeru.
Kako kaže Italijan, pozivajuću se i na špansku “Marku”, Jović će danas stići u Atinu i potom potpisati ugovor na 2 godine.
🚨🇬🇷 Luka Jović to AEK Athens, here we go! Deal in place until June 2027, all agreed.
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 4, 2025
Jović arrives today in Athens, wanted by director Ribalta — all done as @Marca reports.
It was never a done deal or even close with Oviedo despite reports. ❌ pic.twitter.com/VYzWezFAGQ
To je dosta suprotno od onoga što se danima unazad pisalo i spekulisalo. Čak su pojedini lokalni mediji iz Asturije najavljivali da će Srbin danas stići u Ovijedo na finalizaciju dogovora.
Španska “Marka” ipak navodi da bivši igrač Real Madrida ni posle razgovora sa trenerom Veljkom Paunovićem nije bio uveren u projekat. Nije bio zadovoljan dosadašnjim pojačanjima i snagom ekipe koja bi trebalo da obezbedi opstanak u Primeri.
Umesto borbe za opstanak izabrao šampionske ambicije i Evropu
Zato se na kraju okrenuo timu na čijoj klupi sedi takođe srpski trener, Marko Nikolić. AEK je uz daleko veće ambicije imao i keca u rukavu – učešće u evropskim takmičenjima.
Po drugi put je napadač odbio Veljka Paunovića, prethodni put za Svetsko prvenstvo za omladince na Novom Zelandu 2015. godine. Tada se sigurno gorko pokajao jer je Paunovićeva Srbija postala šampion.
Jović je letos postao slobodan igrač nakon što je Milan odlučio da ne aktivira još jednu godinu iz njegovog ugovora. Tamo je proveo 2 sezone, dok je pre toga jednu proveo u Fiorentini. Bio je u Realu, Benfici, Zvezdi, ali je ubedljivo najbolje igrao u Ajntrahtu iz Frankfurta.
