Pratite nas preko:
Romario (Foto: Printscreen/Twitter/America RJ)

Fudbal

Romario igra fudbal i u 58. godini: Potpisao ugovor sa samim sobom, primaće i platu (VIDEO)

Romario (58) opet igra fudbal. Brazilska zvezda sa Mundijala u Americi 1994. godine, idol navijača Vaska i Flamenga, registrovan je za svoj klub Ameriku, na čijem se čelu nalazi kao predsednik. Igraće za minimalnu platu koju će donirati klubu nakon što je početkom godine postao glavni operativac.

Ovog utorka tačno u 11 časova i 12 minuta vremešni napadač je registrovan za Ameriku. Potez mora da odobri i Fudbalski savez Brazila, ali se veruje da neće biti problema. Romario ne igra fudbal od 2009. kada se povukao upravo u dresu Amerike za koju je navijao njegov otac Edever.

Poslanik u republičkom prlamentu, Romario će u dogvoru sa trenerom Markusom Aleksandreom pronaći način da bude koristan ekipi na terenu. Još uvek aktivan kao fudbaler na pesku na plažama Rio de Žaneira romario i u 58. godini pokazuje zavidnu tehniku i razorni šut.

Njegov sin Romarinjo takođe igra za Ameriku, zajedno sa Andreom, nekadašnjim juniorom Santosa koji je bio partner u napadu Nejmaru 2010. godne.

Romariov klub start nove sezone očekuje 18. maja u šampionatu Karioka 2 u kome se takmči 12 ekipa koje igraju po jedan meč svaka sa svakom.

Četiri najbolje ekipe plasiraće se u narednu fazu. Prvoplasirani tim će dobiti titulu pobednika Santos kupa, a samo šampion ima zagarantovano mesto u Šampionatu Karioka 2025. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal