Pratite nas preko:
Rumuni Kosovo je Srbija
Screenshot/YT/Romanian football

Fudbal

Rumuni se zahvalili Srbima: Istina se ne sme cenzurisati, Kosovo je Srbija

Rumuni, okupljeni pod grupom “Uniti sub tricolor” ponovo su izrazili podršku Srbiji – Istina se ne sme cenzurisati, Kosovo je Srbija. Na njihovom oficijalnom Instagram nalogu, preneli su fotografiju sa meča FK Tekstilac iz Ožaka, gde se vidi transparent koji i oni često nose.

Tamošnji navijači su tokom meču protiv Grafičara izneli transparente Besarabija je Rumunija.

dobrodoslica500

Rumuni glasno se zahvaljujući Srbima i poručuju: Kosovo je Srbija.

– Hvala našoj braći u Srbiji na reakcijama! Istina je samo jedna i ona se ne sme cenzurisati: Kosovo je Srbija!

Podsetimo, navijači iz Rumunije su se prvo sukobili u Prištini sa policijom lažne države tokom meča kvalifikacija za Evropko prvenstvo. Potom su, u utakmici igranoj u Rumuniji prekinuli meč i skandirali Kosovo je Srbija.

Evropska fudbalska federacija izrekla je kaznu Fudbalskom savez Rumunije, zbog ponašanja navijača na meču sa lažnom državom Kosovom. UEFA je odredila kaznu od jednog meča igranja pred praznim tribinama. Naredni meč protiv Andore, Rumunija bi trebalo da igra pred praznim tribinama.

Komšije sa istoka imaju sada 12 bodova, dva manje od Švajcarske, a jedan više od Izraela. Do kraja kvalifikacija gostuju prvo u Belorusiji, zatim dočekuju Andoru. U novembru igraju poslednja dva meča, protiv Izraela u gostima, koji bi mogao da bude i odlučujući, dok na kraju u Bukureštu dočekuju lidera Švajcarsku. Pokušaće da pre meča sa “sajdžijama” dođu do plasmana u Nemačku.

Nekoliko prethodnih vikenda, brojni navijači iz Srbije su se zahvalili Rumunima za vidove podrške. Komšije i više od toga, pokazale su kako dva naroda mogu da žive jedni pored drugih, a da nikada nemaju konflikt.

Ne treba zaboraviti ni čuveni slučaj rumunskog železničara FlorinA Patračiua, po kojem je snimljen i film, kada je zaustavio kolonu NATO oružanih snaga tokom agresije na Srbiju.

Dela čine bratstvo, a naše komšije su to pokazale više puta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal