Pratite nas preko:
PSG's Kylian Mbappe, centre, celebrates with his teammates PSG's French League One title after the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Toulouse at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, May 12, 2024. (AP Photo/Christophe Ena)
Kilijan Embape, Foto: Beta/AP Photo/Christophe Ena

Fudbal

Saigrač ga “naterao”: Embape isplatio PSŽ-u 520.000 evra, iako odlazi bez obeštećenja

Kilijan Embape napušta Pari Sen Žermen po završetku ove sezone i to se zna već mesecima unazad, a prošle nedelje je to i on sam potvrdio. Ali pre odlaska francuski reprezentativac je isplatio 520.000 evra, doduše ne konkretno klubu, već humanitarnoj fondaciji kluba.

Naime, dugogodišnji kapiten je u četvrtak uveče učestvovao na klupskoj humanitarnoj večeri, na kojoj su se igrači i drugi gosti nadmetali na aukciji.

dobrodoslica500

Embape se nadmetao za sliku legendarnog Pelea koju je naslikao francuski umetnik Aleksandr Opar.

Slika je trebalo da bude na aukciji prošle godine, ali je humanitarno veče tada otkazano zbog teške povrede golmana Serhija Rika. Tako se našla u ponudi ove godine i Embape ju je želeo po svaku cenu.

PSG's Kylian Mbappe celebrates PSG's French League One title after the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Toulouse at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, May 12, 2024. (Franck Fife, Pool via AP)
Foto: Beta/Franck Fife, Pool via AP

Početna cena je bila 5.000 evra, ali je ubrzo dostigla vrednost od 300.000 evra sa 6 potencijalnih kupaca. Na kraju su u igri ostali samo Embape i njegov saigrač i prijatelj Ašraf Hakimi.

Doterali su do ponude od 520.000 evra, posle koje je Marokanac odustao, pa je slika pripala Embapeu. Naravno taj novac će biti prosleđen u humanitarne svrhe kroz klupsku fondaciju.

Ukupno je na aukcijskoj večeri prikupljeno oko 2,7 miliona evra.

Podsećamo da je prethodno Embape prisustvovao otkrivanju svoje voštane figure u kultnom muzeju “Madam Tiso”.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal