Pratite nas preko:
fudbaler Partizana na utakmici Mocart Superlige protiv Zeleznicara iz Panceva na stadionu Partizana, Beograd 02.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Prvenstvo Srbije, Mocart Superliga, Partizan, Zeleznicar Pancevo
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Samed Baždar ne prihvata poziv BiH: Partizanov biser otkrio pravu istinu

Mladi fudbaler Partizana Samed Baždar navodno je prihvatio poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa tako u budućnosti neće biti u mogućnosti da nastupa za Srbiju. Na kraju, to se ispostavilo kao netačna informacija, odnosno “patka”, kako sam igrač to naziva.

Šta su pisali Bosanci?

Kako prenose Sportske.ba, Partizanov biser koji je dodatno fudbalski stasao dok je Mateus Saldanja bio povređen, odabrao je nacionalni tim za koji će igrati u budućnosti.

dobrodoslica500

Navodno, iako je Dragan Stojković Piksi Baždaru nedavno dao šansu u prijateljskim utakmicama Orlova, mladi Novopazarac je u dogovoru sa porodicom odlučio da promeni dres.

Stojković će, prema najavama po našim medijima, uvrstiti Baždara na širi popis za Euro od maksimalno 55 igrača koliko UEFA dozvoljava na širem spisku, ali Samedova budućnost je, kako dalje pišu Sportske.ba, u dresu Bosne i Hercegovine.

On je navodno nedavno stupio u kontakt sa predstavnicima FSBiH i razgovori su protekli prilično ugodno.

Baždar već poseduje komšijski pasoš i preostalo je da podnese zahtev za promenu sportskog državljanstva, što je postala već rutinska procedura u svetu fudbala.

Šta je prava istina?

Međutim, sve ovo što su mediji iz BiH objavili, nije bila istina, kako je za Telegraf otkrio sam Baždar:

– Iskreno da vam kažem, nisam reagovao kada se prvi put pojavila priča da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu, jer sam smatrao da je to obična medijska “patka” koja traje nekoliko sati i prođe kako se i pojavila – bez posledica. Tako je, ispostavilo se, i bilo. U međuvremenu me je selektor Dragan Stojković pozvao u reprezentaciju Srbije, što mi je bio dečački san, jer sam u svim mlađim selekcijama igrao za “orlove” i tu nije bilo nikakve dileme. I, odjednom – ponovo se danas pojavljuje ta priča o BiH, o nekakvom pozivu, razgovoru, prihvatanju, što nema nikakve veze sa istinom i moram da reagujem, jer mi remeti mir i planove – kaže u dahu Samed Baždar.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal