Pratite nas preko:
FUDBAL - Sergej Barbarez, fudbaler BiH, na utakmici protiv Srbije i Crne Gore.Beograd, 12.10.2005. snimio:N.Parausic ®
Sergej Barbarez; Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Savo Milošević dobio naslednika zbog “harmonije i ljudskih kvaliteta”

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez novi je selektor nacionalne selekcije te zemlje. To je vest od pre nekoliko dana potvrđena zanimljivim rečima pred očima javnosti u našem komšiluku.

Naime, predsednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković je rekao da je Barbarez izabran zbog “ljudskih kvaliteta”, pošto do sada nije imao nikakvog trenerskog iskustva.

– Smatrali smo da harmonija koju Barbarez može da donese u tim, njegova energija i njegov autoritet mogu biti presudni faktori da se selekcija vrati na put uspeha – rekao je Zeljković.

Barbarez će potpisati četvorogodišnji ugovor, sa glavnim ciljem da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo 2028. godine. On je na klupi nasledio Savu Miloševića, koji nije uspeo da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Potom je Milošević odbio da produži ugovor sa BiH, ali je, eto, dobio naslednika isključivo na ime “ljudskih kvaliteta”, a ne trenerskog znanja.

Barbarez je od 1998. do 2006. godine odigrao 47 mečeva za Bosnu i Hercegovinu i postigao 17 golova. Najveći deo igračke karijere proveo je u nemačkoj Bundesligi u kojoj je odigrao 330 mečeva, a u dresu Štutgarta u sezoni 2000/01. bio je najbolji strelac tog takmičenja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal