Pratite nas preko:
Savo Milošević kandidat za klupu Bosne i Hercegovine

Fudbal

Savo Milošević kandidat za klupu Bosne i Hercegovine

Srpski stručnjak Savo Milošević mogao bi da nasledi Meha Kodra na klupi Bosne i Hercegovine. Bivši trener Partizana nalazi se na spisku potencijalnih kandidata za upražnjeno mesto, prenosi portal sportske.ba.

Meho Kodro je imao dva mandata u Bosni i Hercegovini koja su trajala malo duže od letnjeg odmora. U oba slučaja je po dvaput vodio “zmajeve”. Smenjen je posle neuspeha da ekipu trgnu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Poslednji Srbin koji je vodio nacionalni tim komšija bio je Dušan Bajević. Zadržao se nešto manje od godinu dana. Za to vreme selekcija nije u osam utakmica zabeležila nijednu pobedu. Imao je tri remija i pet poraza.

Milošević je rođen u Bijeljini (Republika Srpska). Kao igrač imao je sjajnu karijeru i igrao je za klubove kao što su Partizan, Aston Vila, Parma, Saragosa, Espanjol, Selta, Osasuna i Rubin. Za reprezentaciju Jugoslavije/Srbije odigrao je 102 meča i postigao 37 golova.

Savo je u trenerskoj karijeri vodio Partizan i Olimpiju.

Kao trener je modernizovao igru Partizana koji je možda i najlepše igrao pod njegovim vođstvom. Brzo, konkretno i na gol više. Posebno je bio vešt u angažovanju igrača, jer su neki od internacionalaca poput Umara Sadika došli posle njegove procene kvaliteta.

Pored Miloševića, Vico Zeljković, predsednik Fudbalskog saveza BiH pregovara i sa Vahidom Halilhodžićem. Iskusni stručnjak poznat je po tome što je brojne reprezentacije odveo na Mundijal, a uskraćen je da ih trenira na svetskim prvenstvima.

Ranije se pominjao i Mladen Krstajić kao kandidat, bilo je to pre dolaska Meha Kodra. Ipak, Zeničanin je ostao na klupi Bugara.

Pojedinci iz Bosne i Hercegovine nisu zadovoljni što je Savo kandidat. Pojavio se i Tviter nalog koji prebacuje Miloševiću da je nacionalista. Da nije smešno bilo bi žalosno. Podsetimo, Savo je još onomad spasio BiH od kazne kada su ga gađali kamenom tokom zagrevanja na meču reprezentacija, a on taj isti kamen sakrio da delegat ne vidi.

Kolege su spremile sjajnu priču o srpskim stručnjacima koji dominiraju u Evropi. Tu priču možete pročitati klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal