Pratite nas preko:
SAVO MILOSEVIC trener fudbalera Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Vojvodine Novi Sad na stadionu Karadjordje, Novi Sad 30.08.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Vojvodina Novi Sad
Savo Milošević je zvanično selektor BiH, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Savo Milošević promovisan u selektora BiH: Možete da kopate i izvlačite iz konteksta, ali kod mene nećete naći mržnju

Savo Milošević je i zvanično imenovan za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bivši trener Partizana je promovisan u Sarajevu, gde je održana i konferencija za medije.

Prethodno je na sednici Izvršnog odbora FSBIH na kojoj je jednoglasno odlučeno da Milošević bude naslednik Mehe Kodre.

– Ja sam ovde danas isključivo iz jednog razloga. On je fudbalski. Zato što iskreno verujem da ova ekipa može da konkuriše za mesto na EP, ali ima dovoljno kvaliteta da tamo bude. Put će biti težak i trnovit. Koliko god to zvučalo, a nadam se da ne zvuči arogantno. Iskreno verujem da mogu da pomognem ekipi, ne samo ovi momci koji su pozvani. Možemo do marta da se pripremimo na najbolji mogući način. Ta priprema će biti specifična i mora da počne odmah – rekao je Milošević.

“Zmajevima” su ostale minimalne teoretske šanse da se domognu Evropskog prvenstva kroz kvalifikacije. Ipak, svoju šansu da se nađu tamo imaće kroz baraž koji su izborili kroz Ligu nacija.

SAVO MILOSEVIC trener fudbalera Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Vojvodine Novi Sad na stadionu Karadjordje, Novi Sad 30.08.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Vojvodina Novi Sad
Foto: MN Press/Marko Metlaš

U baražu ne postoji šansa da do dobrog rezultata dođete kvalitetnom igrom. Baraž se igra srcem, karakterom, borbom, spremnošću svakog igrača da da 100%, a ako ti nije dovoljno onda 105%. Ko je spreman da se žrtvuje, da da više od protivnika… Kvalitet tu malo odlučuje. One ekipe koje su spremne da daju više nego što je to realno, pokažu karakter – dodao je Milošević.

Pitanje nacionalizma

Očekivano, usledilo je i pitanje na temu koju su mediji u BiH prethodnih dana non-stop pisali. Reč je o tome da su izvlačili neke fotografije ili izjave i tvrdili da je on nacionalista koji mrzi Federaciju BiH.

– Ono što mogu da kažem i imam dokaze, svedok mi je Bog i hiljade ljudi na ovim prostorima, možete da kopate po mojoj prošlosti, da izvlačite iz konteksta reči, ali nećete naći nikakvu mržnju. Možete da nađete neke druge stvari, koje su opozitne toj mržnji. Ja nemam mržnju. Da imam problem prema bilo kome, konkretno prema BiH, ja ne bih bio ovde – rekao je Milošević.

Otima Hrvatima mlade reprezentativce

Pedesetogodišnji trener je proširio spisak pozvanih igrača za kvalifikacione utakmice u oktobru na 27 imena, uz poruku da planira da promeni formaciju na 4-2-3-1.

Prethodno su tokom dana mediji u BiH spekulisali da Milošević želi da u nacionalni tim dovede i dvojicu igrača koji su u mlađim kategorijama igrali za Hrvatsku. To su Niko Galešić iz Rijeke, dosadašnji mladi reprezentativac “vatrenih”, i Dario Špikić iz Dinama, kapiten hrvatske selekcije do 21 godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal