Pratite nas preko:
Danijel Farke
Danijel Farke; Foto: MN Press

Fudbal

“Savršenstvo ne post…”: Forenzičari izučavali prijem lopte menadžera Lidsa (VIDEO)

Lids junajted ponovo je član Čempionšipa, sa visokim ambicijama da se vrati u Premijer ligu, a da ga vrati u elitu pokušaće Danijel Farke. Nemački stručnjak trenutno je doveo nekadašnjeg velikana do šeste pozicije u drugom rangu takmičenja. Ipak, jedan njegov potez privukao je mnogo više od taktičkih i trenerskih kvaliteta.

U utakmici protiv Votforda prethodnog vikenda, Farke je izveo majstoriju koju su mnogi svrstali u čisto savršenstvo. I ne samo to, već su se i forenzičari pozabavili njegovim prvim dodirom sa loptom.

dobrodoslica500

Naime, engleski mediji su angažovali stručnjake za fiziku, bivše fudbalere, čak i “fristajl” majstore. Sve kako bi mogli da “dešifruju” potez koji je Farke izveo u 90. minutu pred prepunim “Eland roudom”. Čuveni “Atletik” napravio je pravu dramaturgiju povodom ovog poteza:

– Nadoknada je vremena, a Lids je upravo dokrajčio Votford golom Džejdona Entonija. Utakmica je rešena, a jedna lopta poletela je direktno ka Farkeu. U njegovoj glavi sada je odluka – u deliću sekunde mora da reši da li će krenuti na nju i uraditi ono što jeste, te postati heroj? Ili se, jednostavno, izblamirati. Publika svakako nije bila spremna na ono što će uslediti.

Šeretski osmeh za kraj

Danijel Kapelaro, ulični izvođač akrobacija sa loptom, analizirao je ovih 13 sekundi sliku po sliku. Nije mogao da se načudi fenomenalnosti Farkeovog prijema.

– Jedna od ključnih stvari jeste pokušati videti kako mu je lopta sletela na stopalo. Potom, kada ju je osetio da je dotakla nogu, uspeo je da je skloni sa strane i potpuno joj oduzme brzinu. Njegove oči su perfektno ispratile sve to, kao i položaj tela. Kada mu je sletela, on ju je “ubio”. Prelepo! – rekao je Kapelaro.

Na kraju se Nemac šeretski osmehnuo, dok je publika “podivljala”. Kao da je pao pobedonosni gol u istoj toj nadokadi. Definitivno je ovaj potez vredelo videti, ne samo jednom, već nekoliko puta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal