Pratite nas preko:
Printscreen: Orange Sport 1

Fudbal

Skandal! Reprezentativac tzv. Kosova dao gol i provocirao Rumune “orlom”: “Ja sam iz Albanije, tačnije sa Kosova”

Albion Rahmani, reprezentativc tzv. Kosova, napravio je incident u rumunskom fudbalu i to samo dve nedelje nakon haosa na utakmici između dve reprezentacije u Bukureštu, u kvalifikacijama za EURO.

Rahmani, koji igra za Rapid iz Bukurešta, postigao je dva gola u pobedi 3:1 nad Klužom. Ipak, ono što je privuklo pažnju rumunske i srpske javnosti jeste njegova prolava i potom izjava o tome.

dobrodoslica500

On je pokazivao šakama “dvoglavog” orla koji se više ne gleda kao simbol Albanije, već ideje o takozvanoj “Velikoj Albaniji”.

Ja sam iz Albanije, tačnije sa Kosova. Igrao sam tamo. Moja krv je albanska i uvijek želim da ohrabrim Albance kada imam priliku – rekao je o proslavi posle utakmice Rahmani.

Pitanje je sada da li je na ovom izjavom aludirao i na “Veliku Albaniju”, ali i na tragične događaje koji su se dogodili za vikend na Kosovu. Podsećamo, da je tada u oružanom sukobu policije tzv. Kosova i Srba poginuo jedan policajac i nekoliko pripadnika srpske zajednice.

Takođe, njegova proslava je problematična i u Rumuniji, nakon događaja na utakmici dveju reprezentacija pre dve nedelje. Tada je meč bio prekinut na skoro sat vremena jer su rumunski navijači istakli transparent “Kosovo je Srbija”, i istu parolu uzvikivali.

Ne znam šta da kažem, to su političke stvari o kojima ne želim da pričam. Ja sam profesionalni fudbaler i radim svoj posao na terenu. Otišli smo u svlačionicu i onda je sudija rekao da treba da se vratimo na teren i vratili smo se. Nadam se da ćemo u narednim kvalifikacionim utakmicama koje ćemo igrati u oktobru ostvariti pobede – rekao je o tom događaju Rahmani.

Zbog toga je Fudbalski savez Rumunije žestoko kažnjen.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal