Pratite nas preko:
Albanija
Foto:Beta(AP Photo/Franc Zhurda)

Fudbal

Skinuo majicu i pokazao tetovažu OVK-a: Fudbaler iz Gnjilana želi Veliku Albaniju

Fudbalska reprezentacija Albanije slavila je kao domaćin nad reprezentacijom Poljske rezultatom 2:0, međutim ova istorijska pobeda neće biti upamćena po lepršavoj igri već po sramnoj tetovaži i nemilim scenama sa stadiona u Tirani.

Veliki deo navijača Albanije je svojim navijanjem isprovocirao goste koji su krenuli u obračun, ali je policija sprečila ozbiljnije sukobe. Međutim, na teren su upadale baklje, stolice, a utakmica je i prekinuta na nekoliko minuta zbog nepredviđenih okolnosti.

dobrodoslica500

Iz ranijeg iskustva znamo da Poljaci nisu najpoželjniji gosti u Tirani, pošto su često znali da uzvikuju parolu “Kosovo je Srbija”, a i ovaj put nisu ostali nemi na prozivke Albanaca.

Svakako uzburkivanju celokupne situacije doprineo je i strelac drugog gola Mirlind Daku koji je posle pogotka skinuo dres i pokazao tetovažu koju ima na leđima posvećenu pokojnom komandantu OVK Agimu Ramadaniju, sa nadimkom Katana, koji je ubijen u čuvenoj bitki na Košarama.

Sramna izjava

Nije se tu zaustavio 25-ogodišnji prvotimac Rubina iz Kazanja, već je na kraju utakmice dao jednako spornu izjavu za medije.

Posvećujem gol mojim sunarodnicima na Kosovu koji su dali sve za svoju domovinu kako bismo mi mogli ovde danas da igramo i ujedinimo sve Albanske teritorije – rekao je Daku.

Nekadašnji prvotimac Osjeka, Mirland Daku, rođen je u Gnjilanima. Do početka ove godine nastupao je za reprezentaciju takozvanog Kosova, ali je potom odlučio da zaigra za Albaniju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal