Pratite nas preko:
Foto: Marko Metlas

Fudbal

Škotski klub odložio četiri meča zbog kiše: Policija istražuje prethodni duel zbog seksualnog zlostavljanja

Duel Dandi junajteda i Rendžersa odložen je i za sada se ne zna kada će biti odigran.

Tokom druge inspekcije terena, ranije jutros, ustanovljeno je da na Dens Parku ne postoje uslovi da se igra meč zbog terena koji je natopljen vodom.

Slotomanija

Ovo je već četvrta utakmica ove sezone koja se odlaže na Dens Parku nakon jakih kiša zbog poplavljenog terena, te je pitanje do kad planirajo “ovako”?

U Rendžersu nisu bili zadovoljni jer nisu bili obavešteni ni o mogućnisti da meč ne bude odigran, a na reprezentativnu pauzu idu sada sa bodom i utakmicom manje u odnosu na Seltik.

Prošla utakmica – prava katastrofa

Škotska policija istražuje dešavanja i eventualno seksualno zlostavljanje na utakmici između Dandi junajteda i Rendžersa, koja je u okviru nacionalnog šampionata odigrana 1. novembra. Sled događaja na “Dens parku” bio je sam po sebi čudan, a na kraju se završilo neslavno na više načina.

Najpre je utakmica kasnila 45 minuta zbog toga što su navijači iz Glazgova kasnili na stadion. Potom su isti ti navijači Rendžersa bakljadom prekinuli meč na gotovo 20 minuta, zbog čega su se upalili i vatrogasni alarmi na stadionu. A baš u tim momentima bakljade, na tribini pod nazivom “Bob Šankli” došlo je do nemilog događaja.

Naime, jedna 13-godišnja devojčica je seksualno napadnuta, ali još uvek nije objavljeno na koji način, niti kakve je eventualne strahote doživela. Policija je ubrzo reagovala i pronašla osumnjičene, a iz Dandija su potvrdili ovu informaciju.

– Obavešteni smo da je došlo do incidenta koji se desio među navijačima Rendžersa. Klub u potpunosti podržava policijsku istragu i dečiju zaštitu u ovakvim sutuacijama. Kako je istraga u procesu, klub se više neće oglašavati do završetka iste – objavili su iz Dandija.

Iz Rendžersa nisu imali komentar na eventualno seksualno zlostavljanje na njihovoj tribini. Samo je trener Filip Klement posle meča poslao poruku navijačima da sledeći put pirotehnička sredstva ostave kod kuće. Inače, “policajci” su ovaj meč dobili rezultatom 5:0.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal