Pratite nas preko:
Red Bul Lajpcig tokom Kupa Nemačke

Fudbal

Slom unutar Zvezdinog rivala iz Lige šampiona: Legendarni Uli Henes progovorio o Lajpcigovim mukama!

Legendarni nemački fudbaler i fudbalski radnik Uli Henes komentarisao je za “t-online” otkaz koji je Maks Eberl dobio u Red Bul Lajpcigu, odnosno slom Zvezdinog rivala koji se trenutno događa.

– To nije bila moja odluka – rekao je Hones, misleći na Eberlovo otpuštanje.

dobrodoslica500

Eberl se godinama smatra omiljenim kandidatom Henesa za mesto sportskog direktora u Bajernu. Rečeno je da bi 71-godišnjak voleo da vidi upravo njega kao svog naslednika i glavnog u redovima šampiona.

Prvi čovek Bajerna je jednostavno rekao:

– Ne mogu ništa da kažem o tome.

Još 2017. godine, kada je Hasan Salihamidžić angažovan za sportskog direktora, Eberl je bio Henesov favorit. Iz više razloga, do saradnje sa bavarskim gigantom još nije došlo.

Sada je Eberlov put do Minhena možda čist. Ovaj 50-godišnjak je iznenađujuće otpušten u petak kasno popodne, skoro 24 sata pre utakmice Bajerna u Lajpcigu u subotu (18.30).

Pozadina problema – slom Zvezdinog rivala

U saopštenju kluba kao razlog za to navodi se “nedostatak posvećenosti” koju je navodno Eberl imao. Stalne spekulacije o mogućem prelasku u Bajern, koje su ove nedelje ponovo podgrejane izveštajem „Bilda”, odigrale su centralnu ulogu.

Prema informacijama “t-online”, u Lajpcigu je bilo sve samo ne dobro primljeno što je Eberl još jednom propustio priliku da ovu temu, koja je stalno tinjala u pozadini, zaključi odgovarajućom izjavom – demantijem.

Eberl je umesto toga dao odlučujući doprinos da se osigura da glasine o Bajernu i dalje budu aktuelne.

Jednostavno se pozvao na postojeći ugovor sa Red Bulom, ali nikada nije rekao, na primer, da želi da ga izgura do kraja. Nikada nije eksplicitno isključio mogući prelazak u Bajern i tako je uvek ostavljao vrata otvorena. Sasvim je moguće da će to uskoro iskoristiti i zapravo se preseliti u Minhen.

Ali, ono što je sigurno, rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, Red Bul – ostao je bez sportskog direktora usred sezone. Videćemo hoće li ga to možda poremetiti pred duele sa Mančester sitijem, ali i srpskim velikanom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal