Pratite nas preko:
Former England manager Sven-Goran Eriksson stands alongside Steven Gerrard before the start of an exhibition soccer match between Liverpool Legends and Ajax Legends at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday March 23, 2024. Former England boss Eriksson, who is a lifelong Liverpool fan, disclosed his terminal cancer diagnosis in January. (AP Photo/Jon Super)
Erikson i Džerard (Foto: Beta/AP Photo/Jon Super)

Fudbal

Smrtno bolesnom legendarnom treneru ispunjena želja: “Bilo je predivno, plakao sam”

Proslavljeni švedski trener Sven-Joran Erikson (75) je pre dva meseca otkrio javnosti da boluje od raka pankreasa i da mu je, nažalost, preostalo najviše godinu dana života.

Kasnije je otkrio i da su on i njegov otac bili veliki navijači Liverpula i da je oduvek želeo da vodi slavni klub iz Mersisajda, a u subotu popodne mu se ta želja delimično i ispunila.

Bio je deo trenerskog tima Liverpulovih legendi u humanitarnoj utakmici protiv Ajaksovih legendi na Enfildu. Susret je završen pobedom Liverpula od 4:2, a strelci su bili Đibril Sise, Fernando Torres, Nabil El Žar i Gregori Vinjal.

Erikson je dobio ovacije punog stadiona, a sreo se pre meča i sa Jirgenom Klopom.

– Sve je bilo apsolutno nezaboravno. Plakao sam, bilo je predivno. Moj san je bio da sedim na klupi Liverpula. Celoga života sam hteo da se to dogodi. Ovo je bio prelep dan u svakom smislu – rekao je slavni trener, koji je tri puta vodio englesku reprezentaciju na Enfildu i pobedio na sve tri utakmice.

Uoči meča, engleski novinar mu je pokazao video sa porukama engleskih reprezentativaca kojima je bio selektor. Erikson je bio dirnut pažnjom nekadašnjih pulena toliko da je pustio suzu.

Poruke podrške poslali su mu: Džo Kol, Pol Skols, Stiven Džerard, Geri Nevil, Oven Hargrivs…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal