Pratite nas preko:
fudbaler Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Zeleznicara Pancevo na stadionu Mladosti, Pancevo 22.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Zeleznicar Pancevo

Fudbal

Soccersportal na licu mesta: Duljaj otkrio malo poznate detalje o dvojici stranaca

Partizan je u petak uveče na vrlo težak način savladao Železničar u Pančevu. Golovima Mateuša Saldanje i Gajasa Zahida, crno-beli su stekli +4 u odnosu na Crvenu zvezdu pred Večiti derbi u Humskoj koji se igra u sredu od 19.00.

Na stranicama Soccersportala mogli ste da pratite uživo prenos. Kao i da vidite slike sa “Zelene oaze” u Pančevu. Bili smo na licu mesta tokom meča, ali i nakon njega na konferenciji za medije.

Bilo je neobično, ali svakako interesantno, budući da su u sali bili prisutni lokalni pančevački novinari, ali i legendarni Aleksandar Lokner. Ako postoje oni koji ne znaju, u pitanju je čuveni voditelj “SOS bubamare”. Čovek koji decenijama unazad prati niže fudbalske lige u Srbiji i na vrlo originalan način donosi izveštaje sa njih.

Međutim, ni Loki, ali i drugi novinari nisu se latili mikrofona, te postavili pitanje šefovima stručnog štaba Železničara i Partizana, Aleksandru Linti i Igoru Duljaju.

PITALI SMO DULJAJA…

Zato jeste novinar Soccersportala, koji je Duljaja pitao da li sada može da otvori temu Večitog derbija, budući da je to bila “zabranjena tema” uoči gostovanja u Pančevu.

– Iako je to bila zabranjena tema, među igračima i u mom stručnom štabu da se uopšte spominje derbi, moguće da nas je i to malo poremetilo danas. Nisam hteo da kalkulišem, izveo sam najjači sastav. Nije bilo lako, posebno posle primljenog gola. Veoma je teško probiti odbranu koja je bila fantastično organizovana. Mislim da smo zasluženo osvojili tri boda – rekao je Duljaj.

Potom je upitan o derbiju sa Zvezdom, u kontektstu da beži najvećem rivalu četiri boda. To zaista dugo nije bio slučaj.

– Što se tiče derbija, jako je važno da ne bude nikakve euforije, to je zabranjeno. Moramo da se vratimo nazad pre nekih mesec i po, dva, kada smo u Sloveniji igrali prijateljske utakmice, pa kada smo igrali u Beogradu, kada su nam se svi podsmejavali i potcenjivali… To sad ne znači da mi treba da podignemo nos i da mislimo da smo sada mi najbolji. Ne! Čvrsto stojimo na nogama. Igramo protiv tima koji je učesnik Lige šampiona. Toliko što se tiče derbija.

OTKRIO MALO POZNATE DETALJE

Nije više želeo o derbiju, ali smo mu postavili pitanje vezano za Zahida Gajasa, nedavno pristiglog pojačanja koje je ulaskom sa klupe rešilo poslednja dva meča Partizana.

– Mi smo se dogovorili, imam dogovor sa njim. Kada bude osetio da je sto posto spreman da će mi to sam reći. Ono što je sigurno je da mu je svaki minut koji provede na terenu dragocen. Nije lako, dosta igrača nam se kasno priključilo, kolega to bolje zna od mene… Da je veoma teško kada vam se igrači kasno priključe i onda morate da kombinujete, da sklapate i to je jedan dugotrajan proces – zaključio je Duljaj.

Tu nije bio kraj, pošto je usledilo pitanje za još jednog stranca, Natana De Medinu. Tu je Duljaj otkrio još uvek nepoznate detalje i uskratio nadu navijačima.

– On je trenirao individualno, nije sa ekipom. Taj proces njegovog dovođenja je dugo trajao. To je specifična situacija na kojoj ne možete da ga ubacite na 15 ili 20 minuta, kao što to radimo sa Zahidom ili drugim igračima. To je odgovorna pozicija, tako da nećemo ga skoro videti. Mora da prođe period sa timom i da, kada dođe mogućnost, tokom reprezentativne pauze malo oseti teren i ekipu. Nećemo ga skoro videti, veoma teško – otkrio je Partizanov trener.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal