Pratite nas preko:
PARTIZAN vs VOZDOVAC Beograd, 29.10.2023. foto: Nebojsa Parausic / MN Press photo Fudbal, Partizan, Vozdovac
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Fudbal

Šok i neverica u Humskoj: Severina iznenada napustio Partizan!

Prečesto su se Partizanu dešavali slučajevi da igrači odu usled neisplaćenih zarada, a poslednji u nizu je Ksander Severina. Nakon što je Takuma Asano “digao sidro” usred sezone kada je trener još bio Aleksandar Stanojević, potom i Fuseni Dijabate i Nemanja Jović na sličan način, sada je Holanđanin odlučio da ode bez pozdrava.

Ksander Severina je to učinio uz obrazloženje da mu do 1. februara, kako je pisalo u ugovoru, nije isplaćen bonus za potpis. Isto tako i njegovom agentu “komisija”, odnosno, nadoknada za letošnji transfer, prenosi “Telegraf”.

Taj bonus je iznosio 25.000 evra, a komisija agenta 50.000 evra. Prema nekim navodima, fudbaler je još početkom februara poslao pismo upozorenja. Ali je ono, po svoj prilici, ignorisano. Baš kao i telefonski pozivi Severininog menadžera.

Samo se pokupio i – otišao

To je na kraju dovelo do crnog scenarija. Igrač je u sredu normalno trenirao, bez naznaka da će bilo šta uraditi. A onda u četvrtak se naprosto nije pojavio na treningu. Da bi posle sveopšte istrage bilo utvrđeno da je pokupio svoje stvari i vratio se u Holandiju.

Klub iz Humske i sam trener Igor Duljaj su pokušali da stupe u kontakt sa Severinom, ali se on oglušio na svaki poziv. Javio se samo menadžer posle izvesnog vremena sa istom pričom koju je ponavljao već mesec i po dana – dugovanje, dugovanje…

Pregovori dve strane, navodno, još uvek traju i postoji mogućnost da se Severina vrati u petak u Beograd. Mada sumnju nosi činjenica da u stanu u kome je stanovao nema nijedne jedine stvari. Sve je poneo sa sobom, baš kao i Takuma Asano, odnosno, Fuseni Dijabate. Svi su po istom scenariju napuštali Humsku i nisu bivali kažnjeni jer su, jelte, bili u pravu. kada su posezali za istim scenarijom raskida ugovora.

Sve ovo dešava se pred gostovanje Partizana u Surdulici protiv Radnika, a samo dve nedelje pre Večitog derbija protiv Crvene zvezde na stadionu “Rajko Mitić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal