Pratite nas preko:
Nemanja Vidic
Foto: MN Press

Fudbal

Spektakl u Ljubljani u režiji Čeferina: Vidić i Savićević protiv Ibrahimovića i Bufona

Prethodne večeri u Ljubljani je odigrana humanitarna utakmica na kojoj su sakupljena sredstava za pomoć osobama pogođenim poplavama u Sloveniji.

Dobrotvorna fondacija “Preprosto blizu” prihodovala je od različitih sponzora i komercijalnih sadržaja čak 3.500.000 evra. Najzaslužniji za to bio je predsednik UEFA Aleksander Čeferin koji je organizovao spektakl na stadionu “Stožice”.

dobrodoslica500

Događaj je bio međunarodno pokriven sa najvećom slovenačkom komercijalnom TV stanicom POP TV. Takođe i jednom od najvećih globalnih TV mreža BeIN Sport. Emitovan je u 27 zemalja širom sveta.

Znamo da spektakla nema bez velikih zvezda. Njih je ovog puta bilo na pretek zahvaljujući slovenačkom advokatu i prvom čoveku evropskog fudbala.

Luis Figo Aleksandar Ceferin
Foto: Beta/AP/Daniel Cole

Nama najinteresantnije bilo je učešće Nemanje Vidića, kao i Dejana Savićevića, ali i Zlatana Ibrahimovića koji su se našli na terenu pred prepunim tribinama ljubljanskih poklonika fudbala.

Fudbaleri su bili svrstani u “Crveni” i “Plavi” tim. U nastavku pogledajte ko je sve činio rostere. Imena, da se smrzneš!

Crveni tim:

Na klupi Fabio Kapelo, a na terenu: Dejan Savićević, Milenko Aćimović, Branko Ilić, Nemanja Vidić, Luiš Figo, Jorgos Karagunis, Ivica Olić, Andrej Ševčenko, Darijo Srna, Mišo Brečko, Rober Pires, Hamit Altintop, Mario Mandžukić, Milenko Aćimović, Dejvid Džejms, Mikael Silvestre, Bojan Jokić, Robert Koren, Aljoša Asanović i Oliver Birof.

Plavi tim:

Na klupi Matjaž Kek, a na terenu: Đanluiđi Bufon, Boštjan Cesar, Levan Kobijašvili, Zvonimir Boban, Dimitar Berbatov, Markos Tavares, Paolo Maldini, Vedran Ćorluka, Klarens Sedorf, Zlatan Ibrahimović, Predrag Mijatović, Miroslav Klose, Erik Abidal, Havijer Zaneti, Miran Pavlin, Milivoje Novaković i Davor Šuker.

Rezultat je bio 1:1, a potom 5:4 u korist “Plavog” tima posle boljeg izvođenja penala. Golove tokom 90. minuta postizali su Andrej Ševčenko i Zlatan Ibrahimović, oba puta sa “bele tačke”.

Na kraju vredi podsetiti da su događaju u Ljubljani prisustvovali i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal