Pratite nas preko:
ALEKSANDAR CAVRIC fudbaler Genka, OFK Beograda i U21 mlade reprezentacije Srbije hotel M, Beograd, 02.09.2014. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Genk, OFK Beograd, Srbija, U21 mlada reprezentacija
Aleksandar Čavrić se nije pojavio na okupljanju slovačke reprezentacije, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Srbin rekao da hoće, pa se nije pojavio na okupljanju reprezentacije: Otpisan je za EURO

Aleksandar Čavrić je razočarao čelnike Fudbalskog saveza Slovačke i selektora Frančeska Kalconu. Nekadašnji “Zlatni orlić” nije se pojavio na okupljanju reprezentacije uprkos tome što je dobio poziv.

Pre nekoliko nedelja bilo je potvrđeno da će napadač Kašime obući dres Slovačke nakon što je u mlađim kategorijama igrao za Srbiju. Razgovori su obavljeni i ubrzana je procedura da dobije državljanstvo.

Italijanski stručnjak koji sedi na klupi Slovaka ga je pozvao u tim koji se priprema za Evropsko prvenstvo. Međutim, Čavrić se očigledno predomislio. Čak nije ni saopštio nikome, jednostavno se nije pojavio.

ALEKSANDAR CAVRIC mladi fudbaler Srbije U21 na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv Norveske na stadionu Marienlist, Dramen 15.11.2016. godine foto: AH / MN PRESS PHOTO Fudbal, Kvalifikacije U21, Srbija, Norveska
Foto: MN Press

Čavrić je dobio priliku da dođe u martu. Nije došao. Nastavljamo dalje sa onim igračima koji su ovde. Oni zaslužuju poštovanje. Fudbaleri koji su se odazvali pozivu su ponosni na slovačke boje. Ti momci su mi se dokazali. Stručni štab i Savez će odlučivati ko će da dolazi da igra za reprezentaciju, ne fudbaleri – rekao je Kalcona koji istovremeno radi i kao prvi trener Napolija.

“Pomogli smo mu da dobije državljanstvo”

Čini se da je Čavrić više od selektora razbesneo predsednika Saveza Jana Kovačika. On je rekao da ga je Srbin uveravao da želi da igra za Slovačku.

– Selektor sam sastavlja spisak. Tokom telefonskog razgovora sa Aleksandrom sam stekao drugačiji utisak, nisam mislio da ne želi da dođe na martovsko okupljanje. Između ostalih stvari, želeo sam da mu skrenem pažnju na to da smo mu pružili šansu da postane reprezentativac najranije što je to legalno bilo moguće. Da nije tako, postavljalo bi se pitanje zašto smo mu pomogli da dobije slovačko državljanstvo – rekao je Kovačik.

ALEKSANDAR CAVRIC i NIKOLA MILENKOVIC, fudbaleri Srbije U21, na treningu, na gradskom stadionu u Zemunu. Beograd, 06.06.2017. foto: MN press / vm
Foto: MN Press

Kovačik između redova kao da optužuje Čavrića da ih je samo iskoristio da bi dobio slovačko državljanstvo.

– Gledamo samo činjenice. Selektorova reč je najvažnija i odlučujuća. Što je bilo do Saveza, mi smo uradili sve što smo mogli. Preciznije, pomogli smo Aleksandru Čavriću da dobije slovačko državljanstvo kako bi imao pravo da obuče nacionalni dres. Prema njegovim željama – dodao je Kovačik.

Čavrić je bio član omladinske reprezentacije Srbije koja je 2013. osvojila Evropsko prvenstvo. Igrao je posle i za mladu reprezentaciju. Klupsku karijeru je izgradio u Slovanu iz Bratislave za koji je igrao sedam i po godina. Ovog januara su ga prosledili na pozajmicu u Kašimu Antlers.

Slovačka će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igrati u grupi sa Belgijom, Rumunijom i pobednikom finala baraža između Ukrajine i Islanda.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal