Pratite nas preko:
Ukazivanje pomoći Đuliju Đuru Đekiću, Printscreen: Supersport HNL

Fudbal

Srpskom reprezentativcu deformisano lice i smrskane kosti u Hrvatskoj: Hitno je operisan

Omladinski reprezentativac Srbije Đulio Đuro Đekić hitno je operisan i to uspešno nakon što je doživeo teške povrede glave i lica na utakmici Slaven Belupo – Gorica u Koprivnici.

Talentovani fudbaler se sudario sa protivničkim golmanom Ivanom Banićem. Tom prilikom je dobio snažan udarac u lice kolenom. Ostao je da leži na travi, a reakcija čuvara mreže i ostalih igrača je jasno pokazala da se radi o ozbiljnim povredama.

Na terenu mu je pet minuta ukazivana pomoć da bi odmah potom bio prevezen u bolnicu u Koprivnici. Tu su mu utvrđeni prelomi facijalnih kostiju i arkade kao i potres mozga. Odmah je prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu.

Tamo mu je urađena uspešna hirurška intervencija. Ipak, narednih sedam dana će provesti u bolničkom krevetu pre nego bude bio pušten na kućno lečenje. Jasno je da je za njega ova sezona završena.

Sezona je za njega završena

Predsednik HNK Gorica Nenad Črnko i sportski direktor Mario Brkljača su posetili Đekića u nedelju u bolnici. Tom prilikom su se i fotografisali, a na slici se jasno vidi koliko je srpskom fudbaleru lice, trenutno, deformisano usled podliva, otoka i preloma.

Đekić je rođen u Zagrebu, ali se odlučio da igra za reprezentaciju Srbije. Nastupao je za selekcije do 17, do 18 i do 19 godina. Prošao je mlađe kategorije Dinama iz Zagreba i Lokomotive, dok sa 18 godina krči svoj put u seniorskom fudbalu u dresu Gorice.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal