Pratite nas preko:
SRDJAN JOVANOVIC sudija fudbaleri Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Partizana na stadionu Partizana, Beograd, 22.09.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Partizan
Crvena zvezda neće igrati Večiti derbi, ako bude sudio Jovanović, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Šta se dešava ako Zvezda ne dođe na Večiti derbi: Kakva kazna očekuje šampiona Srbije?

Ubrzo nakon što je odlučeno da prvi Večiti derbi u novoj sezoni Superlige sudi najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, stigla je nezvanična poruka sa Marakane. Crvena zvezda ne želi da igra meč protiv Partizana, ukoliko Jovanović bude delegiran za najvažniju utakmicu srpskog fudbala.

Čelnici Crvene zvezde, najavili su bojkot posle određivanja glavnog arbitra na 171. okršaju “večitih”.

dobrodoslica500

Sada se postavlja legitimno pitanje – Šta dalje i koje su kazne za tim crveno-bele ukoliko se ne pojave na najvažnijem meču Superlige?

Sudije određuje Zajednica superligaša, a prema navodima čelnika crveno-belih Jovanović je više puta pravio greške koje su bile na štetu Zvezde.

Član 69 Disciplinskog pravilnika FSS-a

Tim koji neopravdano ne nastupi na utakmici stalnog takmičenja, kazniće se:

  • Oduzimanjem do devet bodova, odnosno do devet negativnih bodova
  • U ponovljenom slučaju tim će se diskvalifikovati iz tekućeg takmičenja

Direktor Superlige, Aleksandar Pivić potvrdio je za Soccersportal da će se utakmica registrovati kao pobeda od 3:0 za oštećen tim (u ovom slučaju Partizan), te da je dalji postupak upravo na Disciplinskoj komisiji FSS-a.

Crvenoj zvezdi za mogući nedolazak i neigranje Večitog derbija sledi drakonska kazna. Uz momentalno registrovanje utakmice kao poraz, odlučivaće se i koliko će još bodova izgubiti.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal