Pratite nas preko:
SVEDSKA vs SRBIJA Solna, 08.06.2024. foto: Marko Metlas
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Strelac Mitrović i najbolji igrač Rajković: Dali smo im igru, ali smo defanzivno igrli dobro

Fudbalska reprezentacija Srbije je uspela da savlada Švedsku u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo sa 3:0, čime su napravili i sjjanu uvertiru pred ovo takmičenje, a jedna od najboljih pojedinaca bio je Predrag Rajković kao i Aleksandar Mitrović

Golman naše reprezentacije je imao stvarno izvanrednu utakmicu, na kojoj nije primio gol.

dobrodoslica500

– Hvala puno, važna pobeda, zato što je poslednja pred Euro, svi smo srećni. Uradili smo ono što smo tražili, pobedili smo. Igrali smo dobro, malo više smo im davali igru, izgledalo je to dobro. Teren je bio u malo lošijem stanju – rekao je Rajković.

Potom, usledilo je pitanje, da li je naša reprezentacija spremna za Euro.

– Mislim da jeste, posle ovakve pobede, ne treba se dizati u nebo, treba biti miran, da radimo kao i do sada i da se borimo dalje – rekao je on, a onda je Mitrović dodao:

Aleksandar Mitrović fudbaler reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo protiv Crne Gore na stadionu Rajko Mitic, Beograd 17.10.2023. godine Foto: Ivica Veselinov FUDBAL, FOOTBALL, SRBIJA, SERBIA, CRNA GORA, MONTENEGRO, UEFA EURO
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Jesmo spremni, mislim da je konačno došlo to Evropsko prvenstvo

– Odigrali smo dobru utakmicu, čvrstu. Dali tri gola, nismo primili nijedan. U pozitivnoj atmosferi dočekujemo EURO – rekao je Mitrović.

Fudbaler Al Hilala smarta da je srpski tim spreman za predstojeći turnir.

– Jesmo spremni, mislim da je konačno došlo to Evropsko prvenstvo i polako kreće euforija. Odradili smo dobro pripreme i spremni dočekujemo prvu utakmicu – dodao je Mitrović.

On je danas igrao u napadačkom paru sa Dušanom Vlahovićem.

– Dugo igramo u ovom sistemu. Znamo ko šta treba da radi i ofanzivno i defanzivno. Danas smo defanzivno igrali dobro, bili smo kompaknto. Iz kontri smo bili opasni. Duci i ja se znamo dobro, mislim da smo dobro sarađivali – smatra najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima.

Katar se neće ponoviti.

– Mislim da je Katar bio veća euforija od strane navijača zbog toga kako smo se plasirali. Ići ćemo tamo da damo sve od sebe i da ćemo probati da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način – zaključio je Mitrović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal