Pratite nas preko:
Svetozar Marković fudbaler Partizana na utakmici Mocart Superlige protiv Radnickog iz Kragujevca na stadionu Partizana, Beograd 16.12.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, MOZZART SUPERLIGA, PRVENSTVO SRBIJE, NATIONAL CHAMPIONSHIP, PARTIZAN, FK RADNICKI KRAGUJEVAC
Svetozar Marković je izgleda odlučio da zaigra za BiH, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbal

Sveta Marković prihvatio poziv druge reprezentacije?! FIFA pravila su jasna i u ovom slučaju

Svetozar Marković, kapiten Partizana, spreman je da prihvati poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju je, interesantno, obavio Runar Nordvik, medijski menadžer i zaposleni u klubu Haugesund.

dobrodoslica500

Marković je rođen u Bijeljini, ali je nastupao za sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Poslednje je igrao za mladu reprezentaciju do 21 godine, bio je i kapiten. Ipak, poziv u seniorski tim Srbije nikada nije dobio.

Već je na Miloševićevom “spisku”

Dugo se već pominje da bi mogao da promeni nacionalni tim i zaigra za “zmajeve”, pogotovo otkad je selektor BiH postao Savo Milošević. Njih dvojica su i sarađivali u Partizanu, a uostalom Milošević je i sam potvrdio da je Marković jedan od igrača koji se nalaze na spisku potencijalnih reprezentativaca.

– Na spisku je dosta igrača, između ostalih je i Sveta. Ne bih o imenima, rekao sam i ljudima iz saveza da ne pričamo pred ovaj baraž o tim igračima. Huseinbašić je završen, ali ima još igrača za koje mislimo da treba krenuti u inicijativu da se to završi ili privede kraju. Ne bih pričao individualno i posvećivao pažnju tom segmentu – rekao je Milošević uoči martovskog baraža protiv Ukrajine.

On svakako planira i “smenu generacija” posle neuspeha u borbi za plasman na EP i zato će u narednom periodu pozive u reprezentaciju dobiti brojna nova lica.

AMINE GOUIRI Amin Guri fudbaler U21 reprezentacije Francuske na utakmici protiv SVETOZAR MARKOVIC iz Srbije, Beograd 12.10.2021. godine Foto: MN PRESS / Ivica Veselinov

FUDBAL, FOOTBALL, FOOTBALL ASSOCIATION OF SERBIA, FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE, U21, SRBIJA, SERBIA, FRANCE, FRANCUSKA
Svetozar Marković dok je bio kapiten mlade reprezentacije Srbije, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Među njima bi mogao da bude upravo kapiten crno-belih, koji je prema tvrdnjama Nordvika, prelomio da ipak više ne čeka poziv srpskog nacionalnog tima.

Šta kažu FIFA pravila?

Pitanje je samo da li je zadržao državljanstvo BiH kada je napunio 21 godinu i postao član mlade reprezentacije Srbije?!

U slučaju da jeste, onda ne bi trebalo da bude administrativnih problema da promeni nacionalni tim. Ipak, ako se odrekao pasoša BiH, onda neće imati pravo da igra za BiH, prema FIFA pravilima. I obično FIFA ne dozvoljava promenu nacionalnog tima u takvim slučajevima, kao što se recimo desilo Miletu Svilaru.

Ali čim je doneo ovakvu odluku, izgleda da to neće biti problem.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal