Pratite nas preko:
Akjar Rasid je jedan od napadnutih igrača, Printscreen: Youtube/HANIFAH 7

Fudbal

Svirep napad na 2 najbolja fudbalera u državi: Jedan brutalno pretučen, drugi poliven kiselinom, u kritičnom je stanju

Malezija spada u red država koje baš i nisu poznate po fudbalu i fudbalerima, ali to ne znači da najvažnija sporedna stvar na svetu nije veoma popularan sport u toj zemlji. Ali isto tako to donosi i onu tamniju stranu – prisustvo huligana i incidente.

A ovo što se dogodilo igračima, reprezentativcima te zemlje, čak ne možemo nazvati ni incidentom. Više se može okarakterisati kao pokušaj ubistva, a tako smrtni ishod i dalje nije isključen.

Jedan prebijen teleskopskom palicom

Dva igrača Teranganua, jednog od najboljih tamošnjih klubova, bili su žrtve nepoznatih napadača.

Najpre je 25-godišnji Akajaru Rašid napadnut ispred svoje zgrade. Njega su napadači pretukli teleskopskim palicama. Na njegovu sreću istrčali su članovi njegove porodice i prekinuli napadače inače ko zna šta bi se dogodilo da su nastavili da ga tuku.

On je odmah prevezen u bolnicu sa povredama glave i nogu. Ipak, najbitnije je da je sada u dobrom zdravstvenom stanju i nema povrede opasne po život.

Drugi u kritičnom stanju posle polivanja

Potpuno je drugačija situacija sa njegovim saigračem Fajsalom Halimom. Njemu se trenutno lekari bore za život i u teškom je stanju. Halima su nepoznati napadači napali dan kasnije (u subotu), ali nisu ga tukli već su ga polili kiselinom.

Zadobio je opekotine četvrtog stepena i vrlo je kritično.

Razlozi za napad na dvojicu igrača nisu poznati, ali se očigledno radi o dogovorenom ataku.

Obojica igrača spadaju među najbolje malezijske fudbalere i reprezentativci su. O tome je govorio i hrvatski stručnjak Ivica Vranješ putem društvenih mreža koji radi kao pomoćnik Tomislavu Stainbrukneru, šefu stručnog štaba Teranganua.

– Fudbalska Malezija je u šoku. Dva fudbalska dragulja,igrači zbog kojih se dolazi na utakmicu. Oba sudbinski povezana sa Terenganuom. Ahjar Rašid, naše levo krilo pretučen je u petak uveče od strane maskiranih napadača ispred zgrade u kojoj stanuje, izudaran teleskopskom palicom po glavi i nogama.

– Fajsal Halim, kapiten reprezentacije Malezije juče prepodne poprskan jakom kiselinom, trenutno pod operativnim zahvatima sa 4 stepenom opekotina i životno je ugrožen. U ovoj inače mirnoj zemlji čiji navijači obožavaju fudbal ovo je presedan. Nadamo se da će policija pronaći počinioce, a svi zajedno se molimo da se ova dva sjajna fudbalera i čoveka što pre oporave – napisao je Vranješ na svom Fejsbuk profilu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal