Pratite nas preko:
Martin Podhajski je postao član kluba VIagem zato što je njegov otac platio
Martin Podhajski, Foto: FK Viagem Ústi nad Labem

Fudbal

Tata platio klubu da potpiše njegovog sina koji nikad nije igrao fudbal: Moraće i da ga puste da igra

Ma, tata je platio da on igra“! To je rečenica koja se mnogo puta može čuti među navijačima ili ljubiteljima nekog sporta. E pa sada je postala i bukvalna.

U Češkoj se pre dva dana dogodio jedan od najbizarnijih transfera, i to ne samo ovog leta. Mada teško da i ovo možemo i nazvati transferom ili uopšte “pojačanjem” za bilo koji klub.

Evo o čemu je reč.

Nikad u životu nije igrao fudbal

Trećeligaš Viagem iz grada Usti nad Labem doveo je 22-godišnjeg Martina Podhajskog. U pitanju je mladić koji nikada u životu nije igrao fudbal, ako ne računamo na ulici sa drugarima, pa i to je pitanje.

Reč je o studentu prava koji i ne izgleda kao neko koga fudbal uopšte zanima (priznajemo da podležemo pretpostavkama na osnovu predrasuda).

Tata platio

Ipak, postao je fudbaler i to posredstvom uticaja njegovog oca, koji je vlasnik firme koja se bavi nekretninama i koja je postala glavni sponzor kluba.

Jedini uslov prilikom sklapanja ugovora o sponzorstvu jeste bio da Viagem potpiše njegovog sina i da Martin Podhajski odigra makar 10 minuta u sezoni.

Češki klub je na to pristao, a zauzvrat je dobio sponzorstvo od 20.000 evra.

Posebno je zanimljivo i to što su navijači pozdravili ovakav potez uprave kluba.

Podhajski će već tokom vikenda biti rezerva i čekati priliku da odigra tih 10 minuta. Ko zna, možda ih bued skupljao u nekoliko utakmica.

Viagem je inače trenutno 6. na tabeli treće lige u Češkoj posle 6 odigranih kola.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal