Pratite nas preko:
BED BLU BOJS BBB navijaci fudbalera Dinama Zagreb na utakmici Prvenstva Hrvatske Prve nogometne lige protiv Rudesa na stadionu Maksimir, Zagreb 02.02.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Dinamo Zagreb, Prvenstvo Hrvatske, Prva nogometna liga, Rudes
Bed Blu Bojsi, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

U Hrvatskoj uhapšene vođe Bed Blu Bojsa po nalogu iz Grčke: Za jednim se i dalje traga

Hrvatska policija u petak je započela akciju hapšenja pripadnika Bed Blu Bojsa po nalogu koji je stigao iz Grčke.

Hapšenja su nastavak potrage za učesnicima nereda i opšte tuče na ulicama Atine uoči meča između AEK-a i Dinama iz Zagreba u kvalifikacijama za Ligu šampiona pre više od mesec dana. Tada je u uličnim sukobima ubijen Mihalis Kacuris, pristalica atinskog kluba.

Iz Atine je stigao nalog za hapšenje 10 pripadnika navijača Dinama, potvrdilo je Ministarstvo pravosuđa Hrvatske. Petorica su uhapšeni u petak, a četvorica u subotu dok se za jednim još traga.

Hrvatska policija i dalje nije ništa službeno saopštila iz “taktičkih razloga”. Odluku oko izručenja Grčkoj doneće pravosudni organi.

Trajektom pobegli iz Atine

Grčki mediji javljaju da su ovi pripadnici Bed Blu Bojsa uspeli da izbegnu hapšenje posle haosa u naselju “Nova Filadelfija”. Oni su uspeli da se domognu trajekta kojim su se prebacili u Italiju i posle kopnenim putem se vratili u Hrvatsku.

Među njima se nalazi i nekoliko istaknutih vođa BBB za koje se spekulisalo i ranije da su učestvovali u napadu na navijače AEK-a.

Podsećamo da je posle napada Bed Blu Bojsa u Atini uhapšeno 102 navijača. Oni su pre više od mesec dana posle saslušanja prebačeni u zatvore širom Grčke.

Suđenja i dalje nisu počela.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal