Pratite nas preko:
Stadion Veleža, Printscreen: Youtube/Velež TV

Fudbal

Uništen teren Veleža, policija na stadionu: Nema kraja navijačkom ratu u Mostaru

Uzavrele su navijačke strasti ovog proleća u Mostaru. Dugo već traje svojevrsni rat između navijača Veleža i Zrinjskog, a sada je dobio još jednu epizodu.

Travnati teren na stadionu “Rođeni” uništen je kiselinom koja je bačena iz drona. Njime su upravljale, za sada, nepoznate osobe.

Slotomanija

Kako pišu mediji u BiH, travnjak je prilično uništen i postavlja se pitanje da li će na njemu moći da se igraju utakmice?!

Zaposleni na stadionu, kao i dečaci koji žive u blizini i članovi kluba su snimli u nedelju dron koji je kružio iznad stadiona.

Čitav slučaj je prijavljen Fudbalskom savezu BiH, policiji i nadležnim institucijama. Na lice mesta su izašli inspektori koji su izvršili uviđaj.

– 5.5.2024. godine, u 22,00 sati, u PS Mostar Sjever prijavio je radnik na održavanju stadiona „Rođeni“ u Vrapčićima da je došlo do oštećenja travnjaka na navedenom stadionu u dužini od oko 15 metara, na nepoznat način. Lice mjesta osigurano do vršenja uviđaja – navedeno je iz MUP HNK.

Posle toga bi trebalo da se uradi analiza “hibrida” (trave) i da se pronađe način da se sanira šteta.

Red army i Ultras Zrinjski “ratuju” već nedeljama

Podsećamo da mesecima već unazad međusobno se u Mostaru sukobljavaju navijači dva najveća kluba. Ultrasi Veleža su bili napali pristalice Zrinjskog pre nekoliko nedelja i tom prilikom im oteli desetak obeležja. Zbog toga su čak i proglasili gašenje navijačke grupe, što i jeste pravilo u navijačkom svetu.

Međutim, prošle nedelje se navodno dogodila i osveta. Navijači Zrinjskog su navodno oteli čak 50 obeležja (zastava, barjaka…) protivnicima i saopštili da su sada oni ugasili navijačku grupu Veleža.

Iako niko nije za sada potvrdio da je ovaj napad na stadion Veleža delo navijača Zrinjskog, jasno je da na njih prve pada sumnja.

Podsećamo da će se u Mostaru u sredu igrati meč visokog rizika između Zrinjskog i Borca iz Banja Luke. U pitanju je drugi meč finala Kupa BiH i već je poručeno da će na ulicama grada biti ogromne policijske snage.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal