Pratite nas preko:
Omri Glazer, golman Crvene zvezde
Omri Glazer, Foto: MN Press

Fudbal

Varničiće u Andaluziji zbog Zvezdinog golmana: Seviljski rivali u borbi za Omrija Glazera

Skrenuo je pažnju na sebe Omri Glazer u Ligi šampiona i pokazao svoje kvalitete što nije prošlo neprimećeno od strane brojnih klubova, pre svega onih iz zapadne Evrope.

Kako javlja španski “AS” za njegove usluge su najozbiljnije zainteresovani gradski rivali iz Andaluzije, Sevilja i Betis.

Sevilja je daleko ozbiljnije zagrizla i prema pisanju ovog lista, ljudi iz sportskog menadžmenta kluba već mesecima motre za izraelskog čuvara mreže. Štaviše, nekoliko puta su dolazili u Beograd kako bi se uživo na mečevima uverili u njegove kvalitete.

Na Dmitrovića više ne računaju?!

I dalje aktuelni osvajači Lige Evrope imaju katastrofalnu sezonu. Ispali su iz evropskih takmičenja, a u Primeri se bori za opstanak. Kao uzrok za loše rezultate je označen i problem sa golmanima.

Bivši srpski reprezentativac, Marko Dmitrović, je trenutno prvi golman ekipe zbog povrede Orjana Nilanda koji već mesecima ne igra. Međutim, Dmitrović uprkos nekim kvalitetnim mečevima i sjajnim odbranama je imao i dosta kikseva i grešaka. Zbog toga se očekuje da u februaru kad se Niland oporavi, izgubi mesto među stativama.

MARKO DMITROVIC golman i NEMANJA GUDELJ fudbaleri reprezentacije Srbije na treningu tokom FIFA Svetskog prvenstva 2022 u trening centru Al Arabi, Doha, 27.11.2022. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Srbija, Trening
Foto: MN Press

Takođe, ni njegov ostanak u klubu na leto nije siguran i menadžment Sevilje želi da dovede drugog golmana kao konkurenciju Nilandu. Izbor je za sada pao na Glazera koga će pratiti i u nastavku sezone.

Traži se zamena za legendu

Sa druge strane njihov gradski rival, Betis, takođe je u potrazi za novom “jedinicom” pošto legendarni Klaudio Bravo završava karijeru na kraju ove sezone. Zeleno-belima je potreban novi prvi čuvar mreže od leta i na užu listu potencijalnih rešenja upao je golman Crvene zvezde.

Njima je potencijalni problem koliki bi novac za obeštećenje mogla da traži Crvena zvezda. Kao i uopšte da li će biti spremna da proda čuvar mreže koji se pokazao kao možda i najbolje pojačanje. Sa srpskim šampionom ima ugovoro do kraja juna 2026. godine i prema Transfermarktu je procenjen na 2 miliona evra.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal