Pratite nas preko:
Nemanja Vidic
Nemanja Vidić, Foto: MN Press

Fudbal

“Vidić je bio prosek kao Škrtel, ja sam ga pokidao”: Anonimus sa 32 meča u Premijer ligi ponižava Srbina

Polemika oko najboljeg štopera u istoriji Premijer lige dugo već okupira englesku fudbalsku javnost. Na osnovu najnovijih statističkih parametara Virdžil van Dajk mogao bi da dobije taj epitet.

Liverpulov kapiten je kada se pogledaju parametri poput vazdušnih duela, duela na zemlji, preciznosti u dodavanjima, ima prednost u odnosu na ostale. Drugo mesto iza njega

Slotomanija

Ali to je bio samo povod da se uključe navijači i fudbalski fanovi. Neki ističu Nemanju Vidića, neki Rija Ferdinanda, Džona Terija, Vensana Kompanija.

U raspravu na društvenim mrežama se uključio i nekadašnji fudbaler Geri Tejlor-Džonson. On je na X-u (bivšem Tviteru) prilično snishodljivo izneo stav o srpskom defanzivcu. Štaviše, prilično ga je i ponizio.

Ja sam ga pokidao dva puta kad sam igrao za Blekpul u sezoni 2010/11. Nije bio ni blizu nivoa Ferdinanda, Terija i Van Dajka. Bio je na istom nivou kao Škrtel. Solidan dobar igrač. Ne elitan – mnapisao je Tejlor-Džonson.

Ovakve reči, pak, ne mogu da se shvate ozbiljno nimalo, s obzirom da je reč o stavu anonimusa za Premijer ligu. Tejlor-Džonson je za celu karijeru odigrao ukupno 32 utakmice u najjačem rangu engleskog fudbala.

Uglavnom je igrao u nižim ligama Engleske (219 mečeva u Čempionšipu, 82 u Ligi 1 i 44 u Ligi 2). Osim Blekpula bio je član Lestera, Hadersfilda, Lejton Orijenta, Linkoln Sitija, Dag and Reda, Hala, Akringtona, Bengor Sitija, Tranmerea…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal