Pratite nas preko:
Julijan Nagelsman

Fudbal

Zbog devojke je oteran iz Bajerna, a sada je doneo novu neverovatnu odluku: Odrekao se 16 miliona evra

Fudbalska reprezentacija Nemačke, prema navodima “Bilda”, uskoro će ozvaničiti Julijana Nagelsmana kao svog novog selektora.

Prema informacijama lista za koji radi njegova devojka Lena Vurcenberger, FS Nemačke i Nagelsman (36) su se načelno dogovorili da preuzme brigu o nacionalnom timu do Evropskog prvenstva 2024. godine. Ostalo je da se razjasne samo poslednji detalji.

Mesečna plata bi trebalo da mu bude oko 400.000 evra.

– Danas je održan prvi sastanak predsednika Svaeza Bernda Nojendorfa i Rudija Felera sa Julijanom Nagelsmanom – saopštio je FS Nemačke posle objave “Bilda”.

Nagelsman je sada i zvanično potpisao dokument o prekidu saradnje sa Bajernom. Zbog toga se odriče velikog novca zarad selektorskog posla. Od Bajerna bi do 2026. dobio oko 20 miliona evra, bez ijednog radnog dana.

Sada će mu plata biti oko četiri miliona evra do Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a onda sledi povratak na tržište i potraga za novim angažmanom, možda i u Premijer ligi.

To znači sledeće: ukoliko ne produži ugovor sa Savezom na leto 2024. i ne pronađe novi klub, izgubiće 16 miliona evra. A ako nađe dodatni posao, milionska razlika će se shodno tome smanjiti.

Odnos sa devojkom problem za Bajern

Da stvari budu još zanimljivije, devojka Julijana Nagelsmana, pomenuta novinarka Lena Vurcenberger, okrivljena je za iznenadni otkaz svog partnera u Bajernu, koji je dobio pre nekoliko meseci.

Tačnije, za sve se krivi činjenica da je s njom otišao na romantično putovanje u Austriju usred radne nedelje (iako je bila reprezentativna pauza), a igračima je dao slobodne dane.

Takođe, odnos trenera sa novinarkom izazvao je velike probleme u svlačionici bavarskog giganta. Igrači su izgubili poverenje u Nagelsmana, tvrdio je bivši fudbaler Markus Babel.

– Znam da je Nagelsmanov odnos sa novinarkom Bilda bio ogromna tema u svlačionici. Uopšte nije dobro prošlo što je bio sa njom. Njegova devojka je, dakle, bila veliki problem za Bajern – rekao je Babel svojevremeno za Miror, a potom je dodatno sve razjasnio:

– Nedostajalo je poverenje jer neki igrači jednostavno više nisu mogli da kažu šta misle, jer su se platili da će sve završiti u novinama.

Nagelsmana, koji je preuzeo mesto šefa stručnog štaba Bajerna 2021. godine, Bavarci su otpustili uprkos tome što je klub doveo do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona i pomogao mu da osvoji svoju desetu uzastopnu titulu u Bundesligi tokom prošlog mandata.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal