Pratite nas preko:
Fans of Boca Juniors cheer for their team during a local tournament soccer match against River Plate at La Bombonera stadium in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Oct. 1, 2023. (AP Photo/Gustavo Garello)
Koreografija navijača Boke juniors na derbiju protiv Rivera, Foto: Beta/AP Photo/Gustavo Garello

Fudbal

Zemlja fudbala – 1 vikend, 7 derbija i ludilo mozga na tribinama: Spektakularne koreografije su praznici za oči (VIDEO)

Protekli vikend u argentinskom fudbalu obeležili su derbiji. Osim najvećeg derbija na svetu, Superklasika, između Boke juniors i River Plejta, koji je pratio ceo fudbalski svet, odigrano je još 6 velikih derbija.

Očekivano, atmosfera je bila užarena na svakom od stadiona na kojima su se igrale utakmice. Navijači su se svakako potrudili da naprave specijalne i kreativne koreografije.

dobrodoslica500

Možemo reći, da su fudbalski sladokusci mogli zaista da uživaju u fenomenalnim prizorima koji su bili u uvod u najveće utakmice argentinskog fudbala.

Boka juniors – River Plejt

U Superklasiku su gosti iznenadili domaće na “Bombonjeri” i pobedili 2:0. Pre početka utakmice su navijači na tribinama zaista napravili spektakl za pamćenje. Ceo stadion je bio obojen u žuto-plavu boju, letele su konfete i papirići, baklje su upaljene, kao i dimne bombe.

Rasing – Independijente

Druga najveća utakmica argentinskog fudbala je svakako derbi Aveljanede. I na njoj je ovog puta trijumf pripao gostima 0:2. Stadion “Predsednik Peron” je bio sav u svetlo-plavim bojama, trake bele i plave boje su se spuštale sa tribina, a poseban ugođaj je bio vatromet koji je pucao iznad stadiona.

Rosario Central – Njuels Old Bojs

Stadion “Gigante de Arojito” bio je mesto okršaja “Klasika Rosarina” u subotu. Pravu 3D koreografiju sa spuštanjem glavnog transparenta “Los Gereros” su priredili domaći navijači, od kojih se većim delom stadion žuteo. Topovski udari i petarde su eksplodirale toliko da se i komentator jedva čuo.

San Lorenco – Hurakan

Drugi najvažniji derbi u okviru grada Buenos Ajresa završen je bez pobednika 1:1. I tu je na tribinama viđen ludnica u samom uvodu. Ni to što je bio dan nije sprečilo vatromete i dimne bombe. A tek kad su razvijene cele koreografije na tribinama – praznik za oči.

Estudijantes – Himnazija

Derbi La Plate nije imao ni pobednika, a ni golova, ali spektakularni performans na tribinama nije izostao. U trenutku kad su igrači izlazili na teren čitav stadion je obojen u crveno-belo, što od dima, što od barjaka i zastava, što od konfeta koje su letele.

Taljeres Kordoba – Belgrano

Sudar “matadora” i “pirata” završen je bez golova. Ali sa uživanjem gledamo snimke koreografije domaćih na početku utakmice.

Kolon – Union de Santa Fe

Fudbalska svetkovina je viđena i u Santa Feu. Iako se mreže nisu tresle, tresle su se tribine, i to iz temelja. Na jednoj strani crveno-crni, na drugoj crveno-beli. U svim tim bojama je bio stadion, dok odjekuju eksplozije kao da je ratna zona.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal