Pratite nas preko:
JOVAN SURBATOVIC sekretrar, BRANISLAV NEDIMOVIC potpredsednik, DRAGAN DZAJIC predsednik Fudbalskog saveza Srbije prvi radni dan u FSS, Beograd, 20.03.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Srbija,
Džajić, Nedimović i Šurbatović (Foto: MN press)

Fudbal

Zvezda pisala Džajiću i Nedimoviću: “Ništa niste uradili za šest meseci, hoćemo smene”

FK Crvena zvezda obratio se pismom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Draganu Džajiću i potpredsedniku Branislavu Nedimoviću u kome se navodi da su jako razočarani kadrovskim rešenjima novog rukovodstva FSS-a.

U saopštenju koje je sa Marakane dostavljeno medijima, ali nije objavljeno na zvaničnim klupskim stranicama navodi se sledeće:

dobrodoslica500

– Kao naš najveći fudbalski klub, učesnik UEFA Lige šampiona i neko ko je srpskom fudbalu unazad sedam godina doneo preko 30 miliona evra, smatramo da imamo jak osnov i obavezu da izrazimo svoje duboko nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima FSS i ljudima koji su nedostojni i nesposobni da naš fudbal vode u pravcu boljitka i razvoja – navode iz Crvene zvezde.

Srpski fudbal se urušava

Ističu i da su svi kadrovi prethodnog rukovodstva FSS-a ostali na svojim mestima, bez promena u strategiji i načinu rukovođenja fudbalskim Savezom.

– Nismo spremni da prihvatimo status kvo dok ostale evropske asocijacije rade i razvijaju fudbal u svojim zemljama. Nismo spremni da nemo posmatramo dalje urušavanje srpskog fudbala i nazadovanje u odnosu na fudbalski naprednu Evropu. Dokazali smo da znamo kako se ide razvojnim putem i želimo da naš nacionalni Savez krene istim putem za šta su potrebni novi ljudi. Sa starim kadrovima nema novih pobeda – stoji u saopštenju šampiona Srbije.

Milan Rodić i Piter Olajinka u skoku protiv Novog Pazara
Foto: MN Press

Neprijatno iznenađeni

Crvena zvezda je podsetila da je klub imao mnogo problema sa prethodnim rukovodstvom FSS-a.

– Zbog ovih problema Crvena zvezda godinama nije imala nikakav odnos sa Savezom i iz kojih razloga se klub zalagao za promene u fudbalskoj organizaciji. Novo rukovodstvo FSS-a za ovih šest meseci nije učinilo nijednu promenu u odnosu na prethodnike i neprijatno smo iznenađeni vašim nečinjenjem. Verujemo da velikom delu nosilaca važnih funkcija unutar FSS-a smeta jaka Crvena zvezda, da im smeta što smo redovni učesnici UEFA Lige šampiona, verujemo da im smetamo i mi kao menadžment Kluba koji je vratio sjaj Zvezdi i vratio je u elitu Evrope – ističu u beogradskom klubu.

Zvezdina velika briga. Poslednjih pet mečeva gol-razlika 1:19!

Smenite šefa sudija

Crvena zvezda je poručila i da je nezadovoljna radom predsednika Sudijske organizacije FSS-a Dejana Filipovića.

– Nakon juče održanog seminara sudija u Staroj Pazovi još jednom smo uvereni da je cilj rukovodećih kadrova Saveza udar na Crvenu zvezdu. Kako drugačije objasniti da se juče na seminaru pred 60 sudija Super i Prve lige Srbije od strane Filipovića otvoreno govori samo i isključivo protiv Crvene zvezde. To nije prvi put već Filipović to radi već duži period, kontinuirano i beskrupulozno – navodi se u saopštenju sa Marakane.

DEJAN TRIFKOVIC sudija fudbaleri Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Radnika Surdulica na stadionu Partizana, Beograd 17.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Radnik Sudrulica
Sudija Dejan Trifković, Foto: MN press/Marko Metlaš

Promene na svim pozicijama

Apelovali su na čelne ljude FSS-a da mora doći do promena unutar Saveza na mnogim pozicijama.

– Potrebni su novi ljudi, sveža krv i dobra energija. Posebno se to odnosi na promenu prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića i njegovog mentora generalnog sekretara FSS-a Jovana Šurbatovića. To su dve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji, a nasledili ste ih od bivšeg rukovodstva koje je bilo neuspešno po svim parametrima. Nema novih pobeda sa lošim i tuđim kadrovima. Nadamo se konstruktivnim rešenjima i dobrim odnosima. Hvala na razumevanju i sportski vas pozdravljamo – zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal