Pratite nas preko:
Naser Điga - analiza debija za Zvezdu

Fudbal

Zvezdin debitant – Naser Điga: Nije loše, ali daleko je to od savršenog (VIDEO)

Za ekipu Crvene zvezde na meču prvog kola grupne faze Lige šampiona protiv Mančester sitija debitovao je perspektivni 20-godišnji štoper Naser Điga.

Momak iz Burkine Faso koji je pristigao iz Bazela igrao je u paru s Aleksandrom Dragovićem.

Prvi kontakt sa loptom u uvodnim minutima bio je nesiguran, pogrešio je u dodavanju. Međutim, u njegovom slučaju na ovom debiju u crveno-belom dresu nije se po jutru dan poznavao.

Šta je Điga dobro uradio?

Od tog trenutka, pa sve do samog kraja, nije imao više nijedan pogrešan pas. Ostvario ih je 19 tačnih (95 odsto tačnosti dodavanja), uz jednu zaista preciznu dugu dijagonalu.

Osim toga, imao je 11 ispucavanja lopte iz opasne zone (posebno pamtimo ono makazicama iz druge polovine prvog poluvremena). Imao je još tri izblokirana šuta, dva uspešna starta iz tri pokušaja da dobije duel, kao i jedno presečeno dodavanje.

Kada se uzme u razmatranje cela zadnja linija crveno-belih, 20-godišnjak koji je pre nekoliko dana došao iz Švajcarske bio je njena najsvetlija tačka.

Međutim, u njegovom slučaju, postoji nekoliko nepopularnih veznika “ali”…

Šta je Điga loše uradio?

Kod prvog gola Sitija, koji je postigao Hulijan Alvarez odmah po početku drugog poluvremena, Điga nije bio najbliži čuvar, ali stiče se utisak da je mogao bolje da se postavi i da pokrije praznu mrežu u koju je loptu smestio Argentinac bez po muke.

Treći pogodak za Siti, koji je postigao Rodri u 73. minutu, trenutak je koji će Điga želeti da zaboravi. Afrikanac nije ušao Špancu u šut na način na koji je trebalo. Zato je ovaj lako proturio loptu pored njega i smestio je iza Glazerovih leđa.

Doduše, taj pogodak više ide na dušu Žan-Filipa Krasoa, koji je kiksnuo u začetku akcije, nego Điginu.

Takođe, ako već pričamo o njegovim slabim tačkama, mora se reći da nije dobio nijedan vazdušni duel, iako ima visinu 187 centimetara. Ono što je možda još simptomatičnije, samo dva puta je uopšte ušao u vazdušnu borbu, što je, ponavljamo, veoma mali broj za momka njegovih dimenzija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal