Pratite nas preko:
ATLETIKA - BELI KROS - Start trke seniora.Beograd, 28.01.2007. photo:N.Parausic
Foto: MN Press/N. Paraušić

Atletika

Hrvatskoj oduzeto Svetsko prvenstvo: Biće dodeljeno Srbiji?!

Svetska atletska federacija oduzela je Hrvatskom atletskom savezu organizaciju Svetskog prvenstva u krosu.

Kako piše “Index.hr”, organizacija šampionata planete u krosu, koja bi trebalo da se održi od 8. do 11. februara sledeće godine, biće najverovatnije dodeljena Srbiji.

dobrodoslica500

Iz IAAF je pre nekoliko dana stigla vest da se takmičenje neće održati u Istri, tačnije u Puli i Medulinu, zbog promena koje su se desile u Lokalnom organizacionom odboru.

Razlog za oduzimanje domaćinstva

U junu je umesto dotadašnjeg prvog čoveka Odbora Ivana Veštića na čelo došao načelnik Svetog Petra u Šumi i posebni savetnik u Ministarstvu poljoprivrede, Mario Bratulić. On je poručio organizatorima da nisu načinili potrebne korake i da osiguravanje budžeta od 1,4 miliona evra nije dovoljno.

Nakon toga ljudi iz Hrvatskog atletskog saveza nisu hteli da predaju elaborat i da ga predaju Ministarstvu turizma i sporta. Takođe, nisu doveli nijednog sponzora, a na potpisivanje ugovora s novim sponzorima nisu hteli ni da dođu.

HAS nije javno objasnio zašto su odustali od celog projekta, niti naveli gde je nastao problem. Na kraju kao posledica svega što se desilo stiglo je obaveštenje o oduzimanju organizacije od strane Svetske atletske federacije.

Srbija jedina opcija

U okviru tog obaveštenja, IAAF je naveo da će Svetsko prvenstvo u krosu organizovati druga evropska država.

S obzirom da je jedina druga država iz Evrope koja se bila kandidovala za domaćinstvo upravo Srbija, može se zaključiti da će upravo njoj biti dodeljena organizacija takmičenja na kome će učestvovati oko 1.200 takmičara iz celog sveta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Atletika