Pratite nas preko:
elijas elefsen - farska ostrva
Foto: Printscreen/X.com/Luis Miguel López

Još sportova

Farska ostrva imaju novog heroja: Preko dana gaji ovce, uveče dere Norvežane na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Na Evropskom prvenstvu u rukometu glavna priča su Farska ostrva. U meču drugog kola grupe D debitanti na kontinentalnoj smotri odigrali su nerešeno protiv favorizovane Norveške 26:26, iako su pet minuta pre kraja imali tri gola zaostatka. Slično kao što je Srbija ispustila prednost protiv Islanda.

Neverovatna borba, srce, želja, talenat, napravile su najveću senzaciju u istoriji rukometa.

Jedan od heroja Farskih ostrva bio je 21-godišnji Elijas Elefsen Skipagotu, koji je u poslednjim sekundama pogodio sedmerac za 26:26, nakon čega je usledilo veliko slavlje.

Ovaj mladi rukometaš je meč završio sa pet golova i deset asistencija i pokazao da se s pravom smatra jednim od najvećih talenata u svetu rukometa.

Ipak, ovo mu nije bio prvi put da je dospeo na naslovne strane. To se dogodilo početkom prošle godine kada je prvi put vodio svoj tim kroz kvalifikacije za EURO.

Posebno jer osim rukometa, Skipagotu radi i na porodičnom imanju, farmi životinja. To je svakako uvek razlog za privlačenje pažnje mnogim medijima.

Sve do kraja 19. veka, ovčarstvo, po kome su ostrva i dobila ime, igralo je ultravažnu ulogu u životu Farskih ostrva. Ovčija vuna je bila glavna roba u trgovini sa Danskom, pa mnoge porodice danas imaju svoje farme. Tu mahom uzgajaju ovce, a jedna od takvih je i porodica mladog rukometaša.

Posle utakmica i treninga, Elijas odmah odlazi na farmu da pomogne roditeljima, a neposredno posle kvalifikacionog meča protiv Ukrajine prošle godine, pojavila se fotografija na kojoj Elijas hrani ovce u opremi reprezentacije za trening.

On je u ranijim izjavama rekao da je ponosan na porodični posao, a da slobodno vreme koristi da kroz rukomet unapredi svoj život.

S obzirom na to da gradi respektabilnu karijeru i da mu se bliži svakako unosan ugovor, svoj deo posla na farmi verovatno će prepustiti nekom drugom, a nema sumnje da će svaki slobodan dan iskoristiti da poseti Farska ostrva. porodicu i farmu.

Dok većina sportista slavi i odmara uz muziku, piće, hranu, žurke, 21-godišnji momak sa severa Evrope posle rukometa ima sasvim običan dan na imanju gde pomaže u porodičnom poslu.

U narednom meču Farska ostrva igraju sa Poljskom, favoriti su, a na taj meč možete da se kladite OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova