Pratite nas preko:
Anja Crevar of Serbia competes in the women's 400-meter individual medley heat at the World Aquatics Championships in Doha, Qatar, Sunday, Feb. 18, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)
Anja Crevar tokom trke na 400 metara mešovito koju je završila na 4. mestu, Foto: Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Još sportova

Najveći uspeh srpske plivačice još od Nađe Higl: Anja Crevar 4. na svetu, na sekund bila od bronze

Mlada srpska plivačica Anja Crevar (23) ostvarila je najveći uspeh na Svetskom prvenstvu. U trci na 400 metara mešovito ona je zauzela četvrto mesto.

U finalnu trku je ušla sa drugim najboljim vremenom postignutim u polufinalu i zato je dobila centralnu stazu.

Postolje joj je bilo vrlo blizu, a opet i vrlo daleko s obzirom da je za osvajačicom bronzane medalje zaostala više od sekunde. U plivanju, kao i u atletici, to je ipak priličan zaostatak.

Crevar je isplivala trku za 4 minuta, 38 sekundi i 93 stotinke.

Ipak, bez obzira na sve ovo je najveći uspeh koji je neka naša plivačica ostvarila na Svetskim prvenstvima još od one senzacionalne zlatne medalje Nađe Higl 2009. godine.

Zlato u trci je pripalo Freji Konstans Kolber iz Velike Britanije sa vremenom 4:37.14. Srebrna medalja je pripala Anastasiji Gorbenko iz Izraela sa rezultatom 4:37.36, dok je bronzano odličje osvojila Italijanka Sara Frančeski 4:37.86.

Anja Crevar se takmičila i u disciplini 200 metara delfin, gde nije uspela da uđe u finale pošto je bila prva ispod crte. Na kraju je zauzela 9. mesto.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova