Pratite nas preko:
Dejvid Montgomeri, raning bek Detroit Lajonsa na meču sa Kanzas Siti Čifsima
Dejvid Montgomeri, trkač Detroita (Foto: Beta/AP Photo/Ed Zurga)

Još sportova

NFL počeo velikom senzacijom: Lavovi šokirali šampione usred Kanzasa

Nova NFL sezona počela je spektakularnim duelom u Kanzasu između Čifsa i Detroit Lajonsa, a gosti su uspeli da nanesu prvi poraz šampionu (21:20). Bez Trevisa Kelsija, kvoterbek domaćih Patrik Mahoms nije imao kvalitetnog partnera u napadu, što su gosti iskoristili za veliko iznenađenje na startu sezone.

Tačdaun Dejvid Montgomerija, polovinom četvrte četvrtine ispostavio se kao presuđujući na ovom meču. Domaćini su imali dva sjajna drajva u drugom poluvremenu od 73 i 43 jardi, ali su na kraju zabeležili samo dva fild gola Harisona Batkera za šest poena.

dobrodoslica500

Sve što je Detroit radio dobro na ovom meču, Kanzas je činio loše. Mahoms je na momente podsećao na onog šampionskog Mahomsa, ali nije imao sa kim da odigra i pa su posle jedne ispuštene lopte hvatača Čifsi primili tačdaun od 50 jardi od strane odbrambenog igrača Detoita, inače, rukija Brajana Branča.

Džerod Gof, kvoterbek Lajonsa zabeležio je 22 od 35 uspešnih dodavanja, 253 pređenih jardi i tačdaun, dok je Montgomeri trčao 21 put za 74 jardi, a ruki trkač Džamar Gibs imao devet nošenja za 60 jardi.

U trenucima odluke u finišu posebno se istakla odbrana Lajonsa koja je zaustavila šampione u pohodu na prvu pobedu u sezoni.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova