Pratite nas preko:

NFL

Sastavili smo rang listu po jačini NFL timova – Da li se slažete sa nama?

NFL sezona samo što nije krenula. Nakon predsezone, transfera između timova i “NFL drafta” napravljana je rang lista timova prema snazi, a u odabiru ovih ekipa učestvovalo je više od 80 novinara u SAD-u.

Sezonu će otvoriti Kanzas Siti protiv Detroita u četvrtak na petak unoć tačnije u 2.20. Dok će se ostale utakmice će se odigrati u nedelju veče.

dobrodoslica500

Ovako izgleda rang lista prvih deset timova po jačini:

1. Kanzas Siti Čifsi

Aktuelni prvak je i ove godine ekipa od koje se najviše očekuje, međutim pred sam početak sezone Čifsima se povredio jedan od najboljih igrača i verovatno najbolji “Tight-end” u ligi Trevis Kelsi.

Koliko ekipa Patrika Mahomsa može bez najboljeg igrača videćemo već u četvrtan na petak unoć kada će se sastavi sa neugodnim Detroitom.

2. Filadelfija Iglsi

Fila je prošle godine zauzela treće mesto po broju postignutih poena, a takođe je i odbrana radila sjajan posao. Izgledao je napad predvođen Džejlenom Hrtsom u plej-ofu još bolje nego u sezoni, međutim zaustavljeni su u superbolu fantastičnom igrom Čifsa. Roster ekipe je poprilično nepromenjen, ali jedna pozicija je značajno oslabljena. Otišao je “running back” Majls Sanders dok je na njegovo mesto došao Deandre Svift iz Detroita, on verovatno nije prava zamena za Sandersa. Međutim Sviftovi odlični rezultati u predsezoni najavili su dobru godinu te su Iglsi na drugom mestu.

3. Sinsinati Bengalsi

Sinsi je već nekoliko godina u samom vrhu NFL-a, međutim svaki put im to nešto malo fali da bi došli do titule. Pre dve godine su ih u superbolu savladali LA Remsi koji se od tog trenutka doslovno raspadaju. Mnogo promena je bilo u sastavu Sinsinatije te se neko ne bi složi do Bengalsi zaslužuju treće mesto na ovoj listi. Svakako Džoj Burov je jedan od najboljih QB-ova lige pa se očekuje da suzbije rredove ekipe i odigra još jeednu fenomenalnu sezonu.

4. San Francisko 49ersi

San Francisko se već nekoliko godina muči sa pozicijom kvoterbeka nakon Treja Lensa i Džimija Garopula sada su tu Sem Darnold i Brok Purdi. Koliko od njih može da se očekuje kada dođu teške i značajnije utakmice ostaje da vidimo. Svakako 49ersi imaju izuzetan napad i jedni su od pretendenata na titulu.

5. Bafalo Bilsi

Peto mesto za Bilse je više nego dobro, navijači su već istrošeni konstantnim očekivanjima u borbi za titulu i čekanjem samog od Džoša Alena. Ova sezona će biti ona koja će sve navijače, ali i čelnike Bilsa suočiti sa stvarnošću, videćemo kakva će ona biti. Dugo već se od ovog tima očekuje nešto, a ipak na kraju bude ništa.

6. Dalas Kaubojsi

7. Baltimor Revensi

8. Nju Jork Džetsi

9. Majami Dolfinsi

10. Detroit Lajonsi

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL