Pratite nas preko:
Aron Rodžers
Aron Rodžers (Foto:Beta/AP Photo/Seth Wenig)

NFL

Veliki peh za legendarnog kvoterbeka: Rodžers pokidao tetivu na debiju (VIDEO)

Kvoterbek Njujork Džetsa, Aron Rodžers, povredio se posle samo četiri minuta nove NFL sezone. Legendarni as američkog fudbala je uoči ove sezone, posle 18. godina, prešao iz Grin Beja u Njujork, a sumnja se da je na debiju pokidao ahilovu tetivu.

Jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji igre sa “jajastom loptom” debitovao je za novi tim, međutim medicinski tim morao je da reaguje nakon samo 240 sekundi od početka utakmice. Rodžers je pao na zemlju nakon jednog duela sa defanzivcem Bafalo Bilsa, a prema poslednjim informacijama 39-ogodišnjak je zadobio tešku povredu ahilove tetive.

Pokidana tetiva je jedna od najtežih povreda u sportu. Oporavak je dug i naporan, a često se i mlađima javljaju dodatni problemi nakon oporavka. Aron je na izmaku 39. godina te se sa pravom postavlja pitanje – da li je Rodžers noćas poslednji put zakoračio na teren?

Utakmica između dva njujorška tima s razlogom je bila zakazana za 11. septemba, na 22-godišnjicu terorističkog napada na kule bliznakinje. Pred početak utakmice intonirana je himna SAD-a, a Rodžers je na teren istrčao sa zastavom Sjedinjenih Država.

Vrlo iškekivan debi jednog od najboljih svih vremena mogao je da krene. Na zaprepašćenje čitavog stadiona posle samo dva dodavanja Rodžers se nakon duela sa defanzivcem Bilsa požalio na povredu.

Prvo je ustao sa travnjaka, ali je odmah potom seo, a lekari i treeneri su utrčali na teren. Dugo je Aron bio u medicinskom šatoru, dok su ga čekala kolica ispred. Na kraju je seo u njih i odvezao se u svlačionicu iz koje se nije vratio do kraja utakmice.

Molimo se, zabrinuti smo

Trener Džetsa Robert Saleh, dao je izjavu nakon utakmice:

Molimo se, ali smo zabrinuti. Magnetna rezonanca će verovatno potvrditi ono što svi znamo – požalio se trener.

Nažalost, nije se slavno završio debi Arona Rodžersa u novom klubu, ali jeste meč za njegov tim. Umesto Rodžersa u igru je ušao Zek Vilson, a Džetsi su slavili na kraju rezultatom 22:16 posle produžetaka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL