Pratite nas preko:
NFL
Foto: Beta(AP Photo/Matt Rourke)

NFL

Zanimljiva četvrta nedelja NFL-a: Veliki preokret Denvera i pobeda na produžetke Filadelfije

Četvrta nedelja NFL-a je pri kraju, a iza nas je mnogo zanimljivih rezultata u ranijem nedeljnom terminu Bafalo je razneo Majami, te pokazao ko vlada na istoku AFC-a. Baltimor je slavio i sada je na 3-1 skoru dok su ostale ekipe severa AFC-a poražene.

Bersi iz Čikaga sada imaju 0-4 pošto su ispustili veliku prednost od 21 poen u drugom poluvremenu protiv Denvera i njihovog kvoterbeka Rasela Vilsona. LA Remsi kao i Filadelfija Iglsi su preživeli nešto lošiju igru i preko produžetaka došli do novih pobeda.U nastavku, ćemo se osvrnuti na najbolje utakmice četvrte nedelje NFL-a

dobrodoslica500

Čikago protiv Denvera – 28:31

Čikago je u nedelju ušao u utakmicu protiv Bronkosa sa skorom 0-3. Međutim, kvoterbek Džastin Filds je u početku izašao izuzetno motivisano, što je pomoglo Čikagu da dođe do prednosti od 21:7 u prvom poluvremenu. Filds je kompletirao 16 od 17 dodavanja za 231 jard i tri tačdauna u prvih 30 minuta igre. U prvom napadu drugog poluvremena Filds je bacio još jedno dodavanje za tačdaun, pa je prednost 28:7 izgledala u tom trenutku kao nedostižna.

Onda su stvari krenule naopako. Denver je postigao poene, zatim ponovo, pa su krenule muke za Čikago, a greške su se ređale. Odjednom je utakmica bila izjednačena 28:28. Bersi su potom pokušali, na dva minuta do kraja, da pretvore četvrti daun u novi prvi, po navijače jedne od najstarijih franšiza, nažalost neuspešno.

U sledećem napadu Denver je poentirao i lako doveo utakmicu do kraja. Ovo je jedan od najvećih preokreta u dosadašnjem delu sezone, a trenera Bersa Meta Eberflusa navijači su kritikovali na društvenim mrežama. Takođe, zahtevali ssu hitnu reakciju uprave i smenu glavnog kordinatora.

Filadelfija protiv Vašingtona – 34:31

Filadelfija Iglsi imaju 4:0 pošto su u produžetku pobedili Vašington rezultatom 34:31. Ušli su Iglsi u ovu utakmicu kao veliki favoriti uz svokro deset poena više po utakmici od protivnnika, pa je bilo očekivano da lako izađu na kraj sa ne tako dobrom ekipom Vašingtona.

Međutim, u ovoj nedelji se nisu prošetali stadionom kako su pojedini navijači očekivali, šta više bili su na granici da izgube. Vašington je započeo meč sa tačdaunom i već tada moglo je da se vidi da su igrači iz glavnog grada izuzetno motivisani. Na poluvremenu su vodili Komandanti 17 prema sedam i nagovestili jednu od najvećih seznacija od početka seezone.

Filadelfija je hrabro izašla u drugo poluvreme, te su poveli sredinom treće četvrtine. Nisu se predavali izuzetno dobri igrači Vašingtona, pa su kažnjavali svaku grešku protivnika – a bilo ih je poprilično. Sem Hauel je kao pravi komandant vodio svoju ekipu do produžetka, u kojem je čak i sreća bila na njihovoj strani.

Bar u početku, pošto je novčić pao na njihovu stranu, pa su imali prvi napad u dodatnih 10 minuta. Nažalost po navijače nisu uspeli da postignu tačdaun i odu iz Filadelfije sa pobedom. U sledećem napadu Džejka Eliota, kiker Iglsa, šutirao je sa 54 jarde i bio precizan, posle izuzetno teške utakmice Filadelfija je slavila.

Filadelfija je trenutno na savršenom skoru od 4-0, ali tek treba da igraju protiv najjačih ekipa u ligi, što su svakako i oni sami.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

NFL