Pratite nas preko:
Srbija vs Češka
Foto: CEV

Odbojka

Evo kad igraju odbojkaši Srbije: Počinje Liga nacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije počeće ovogodišnje takmičenje u Ligi nacija 23. maja u Rio de Žaneiru protiv Irana, saopštila je Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB), prenosi danas OSS.

U saopštenju se navodi da će utakmica u Rio de Žaneiru početi 23. maja od dva sata po centralnoevropskom vremenu.

Srbija će drugi meč u Brazilu odigrati protiv Japana takođe 23. maja, ali od 23.30 časova po centralnoevropskom vremenu.

Treći rival Srbije biće Brazil 25. maja od dva časa, a četvrti Nemačka 26. maja od 19 sati. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati i Italija, Argentina i Kuba.

U sklopu druge sedmice Lige nacija, Srbija će od četvrtog do devetog juna igrati u Otavi. Srbija će prvi meč odigrati petog juna protiv Holandije, a tri dana kasnije će se sastati sa SAD-om.

Srbija će treći duel u drugoj sedmici igrati devetog juna protiv Argentine, a četvrti u noći između devetog i 10. juna sa selekcijom Kanade.

U Kanadi će još igrati i Italija, Francuska i Kuba. Srbija će tokom treće sedmice Lige nacija, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani.

Prvi rival Srbiji u Sloveniji biće Kuba 19. juna, a dva dana kasnije sastaće se sa Turskom. Srbija će se 22. juna sastati sa Poljskom, a dan kasnije sa Slovenijom.

U Ljubljani će još igrati Italija, Argentina i Bugarska. Odbojkaši Srbije tokom ovogodišnje Lige nacija neće igrati protiv Francuske, Italije i Bugarske.

Finalni turnir na programu je od 27. do 30. juna, a domaćin će biti poljski Lođ. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, a ukupno 12. Na finalni turnir Lige nacija će se plasirati domaćin Poljska i sedam najuspešnijih selekcija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Odbojka