Pratite nas preko:
Tijana Bošković i Mina Popović, odbojkašice Srbije; Foto: MN Press

Još sportova

Holandija šokirala Kinu: Evo šta treba Srbiji za odlazak na Olimpijske igre

Odbojkašice Srbije imaju pred sobom još dve utakmice koje će odlučiti hoće li obezbediti plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Dobra vest je da sve još uvek zavisi od njih. Loša jeste neočekivana pobeda Holandije nad domaćinom kvalifikacionog turnira, Kinom, posle pet setova – 3:2 (18:25, 24:26, 25:19, 26:24, 15:13).

dobrodoslica500

Kina je u četvrtom setu imala 22:15 i 24:21, ali je prokockala tri meč-lopte. Kasnije je u petom setu poklekla pred naletom osokoljenih Holanđanki.

Šta to znači za Srbiju?

Još uvek izabranice Đovana Gvidetija same odlučuju o svojoj sudbini. Jer bi sa dve pobede u preostala dva meča, protiv Holandije i Kine, bile sigurne među prve dve selekcije koje idu u Pariz.

Međutim, u slučaju jednog poraza, sve bi se zakomplikovalo. Sada po jedan poraz imaju Srbija, Holandija i Dominikanska Republika, dok Kina i Kanada ima dva.

Ako Srbija bude izgubila od Holandije, moraće da savlada Kinu. Kao i da se nada da Dominikanska republika neće upisati obe pobede.

Ukoliko Srbija bude dobila Holandiju, a izgubila od Kine, stvoriće se krug. U njemu će biti tri ili četiri reprezentacije i računaće se set-količnici.

Ali, da bismo to izbegli, dve pobede nam kupuju vizu za Pariz. I verujemo da će tako i biti.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova