Pratite nas preko:
Nikola i Vladimir Grbić; Foto: MN Press

Još sportova

Otkrivena najveća tajna čuvene generacije posle 24 godine: “Nismo bili prijatelji, nismo slavili zajedno, pili kafu…”

Kada biste napravili anketu među ljubiteljima sporta u Srbiji ili nekadašnjoj Jugoslaviji sa pitanjem koja je reprezentacija ušla svima u srca, većinski odgovor bio bi ona odbojkaška sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Čuvena “plava četa” je pregazila planetu, delovala nezaustavljivo i uigrano, kao prava porodica.

Međutim, svima nam je “Sneška srušio” Vladimir Vanja Grbić. Član te čuvene zlatne generacije, pa verovatno i najbolji igrač tog olimpijskog turnira, otkrio je da je atmosfera u ekipi bila daleko od dobre.

Slotomanija

Gostujući u emisiji “360 stepeni” na “N1” televiziji, Grbić je izneo nekoliko veoma zanimljivih stvari.

– Između nas nikada nije bilo složnosti. Kada vidiš našu generaciju, rekao bi sve izgleda bajno, sjajno. I tako i treba da izgleda, jer se mi nismo okupili da idemo u kafanu ili pijemo kafu. Okupili smo se da svom narodu, svojoj zemlji donesemo olimpijsko zlato. Svi smo radili za to. Kidali. I to ne znači da mi svi to treba da vidimo na isti način. Ali naše delovanje treba da se sklopi u jedno da bi došli tamo gde treba da dođemo – rekao je Vanja Grbić.

U tako homogenoj ekipi, otkriva Grbić, nikada nije bilo prijateljstva.

– Mi nikada nismo popili kafu zajedno. Nikada nismo otišli u restoran da proslavimo pobedu ili neki trofej. Nikada! Nismo bili prijatelji. Mi smo imali ozbiljne razmirice između sebe – zaključio je Grbić.

Komentari (1)

Pogledaj sve komentare (1)
  1. Pera

    31.03.24. 08:17

    Uh, ala ga masti… Za sve pare.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova