Pratite nas preko:

Fudbal

Bio zamena za Zvezdinog Hvanga: Ko je Leonard Ovusu, novo pojačanje Partizana (VIDEO)

Leonard Ovusu (26), rodom iz Gane, biće četvrto pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku.

Iskusni vezni igrač stiže u Humsku kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor u norveškom Odu, gde je u sezoni za nama proglašen za najboljeg igrača u izboru navijača.

Ovusu je rođen u Akri, prestonici Gane, gde je i počeo sa fudbalom, u ekipi Drims, odakle je prešao u redove izraelskog Ašdoda. Obreo se potom u MLS ligašu Vankuveru, koji je za njega, posle prvobitne pozajmice, isplatio milion evra obeštećenja Izraelcima.

Tu se prvi put sreo i sa Hvang-In Bomom, fudbalerom Crvene zvezde, koga je kasnije zamenio u prvom timu Vankuvera posle šest meseci.

Korejac je potom otišao u Rubin i oslobodio mesto upravo za Ovusua koji je pokrivao pozicije “šestice” i “osmice”, koje je Hvang držao do avgusta 2020. godine.

Tri godine je Ovusu branio boje kanadskog kluba u MLS ligi, da bi u martu 2023. potpisao za norveški Od i za nekoliko meseci postao miljenik navijača i najbolji igrač pomenute ekipe.

fudbaler Crvene Zvezde na utakmici UEFA Lige Sampiona protiv Lajpciga na stadionu Rajko Mitic, Beograd 07.11.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, UEFA CHAMPIONS LEAGUE, LIGA SAMPIONA, CRVENA ZVEZDA, RED STAR, RB LEIPZIG, RED BUL LAJPCIG
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Što se igračkih karakteristika tiče, spomenuli smo da se radi o klasičnoj “šestici”, sa velikim radijusom kretanja i sjajnim fizičkim karakteristikama. Nisu mu strane ni pozicije “osmice” i “desetke”.

Ovusu je fudbaler koji je, pre svega, osigurač ispred odbrame, igra jednostavno i brzo, izrazito je snažan u duelu i siguran u pasu.

Partizanu bi trebalo da pruži sigurnost, brzinu i veliku dozu agresivnosti u manevru, i da zameni Kristijana Belića koji nastavlja karijeru u AZ Alkmaru.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal