Pratite nas preko:
Oskar Pistorijus2
Foto: Beta(AP Photo/Themba Hadebe, File)

Ostalo

“Blejd raner” izlazi iz zatvora posle 10 godina: Brutalno ubio devojku, a u januaru ga puštaju na slobodu

Bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus biće uskoro pušten iz zatvora, u kom se nalazi od 2014. zbog ubistva svoje devojke, Rive Stenkamp. On će biti na slobodi 5. januara, a to su potvrdile i vlasti njegove zemlje, Južne Afrike.

Pistorijus je u februaru 2013. bezobzirno ubio svoju devojku u njihovom zajedničkom domu u Pretoriju, a posle se sramno branio da je upucao u toaletu jer se uplašio “uljeza”.

saldanja

Uhapšen je, optužen za ubistvo i bio osuđen za “ubistvo iz nehata”, na osnovu čega je dobio pet godina zatvora i još tri godine uslovno.

U toku 2015. godine bio je pušten u kućni pritvor, a onda je Vrhovni sud Južne Afrike oborio tu presudu i osudio ga za ubistvo. Tako je 2016. osuđen na šest godina, s tim da je nakon žalbe državnih tužilaca ta kazna produžena na 15 godina. U martu ove godine već je tražio uslovni otpust, a sada je to zvanično dobio.

Oskar Pistorijus2
Foto: Beta (Citypress,Lucky Nxum), Oskar Pistorijus i žrtva

Majka žrtve oprostila “Blejd raneru”

On je svojevremeno bio velika sportska senzacija, poznat širom sveta i kao “Blejd raner”, sa aluzijom na to su mu obe noge amputirane kada je imao samo 11 meseci zbog urođenog poremećaja, ali to ga nije sprečio da ostvari svoje sportske snove.

Ipak, u jeku njegove slave i nakon što je nastupio i na Parolimpijskim i na Olimpijskim igrama, on je izvršio težak zločin zbog kojeg je širom sveta postao sinonim za bezobzirnog i brutalnog ubicu. Porodica njegove bivše devojke je aktivno pratila suđenje, a majka žrtve je rekla da je tokom procesa oprostila ubici.

Oskar Pistorijus2
Foto: Beta (AP Photo/
saldanja

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo