Pratite nas preko:
Inter Romu
Foto: Beta

Fudbal

Da li su penali znanje ili lutrija? Uvedi ga kao specijalistu da promaši “najlakše”

Inter je na dosta surov i rekl bi se tragičan način ispao iz Lige šampiona. Prošlogodišnji finalista gazi u Seriji A, međutim već u osmini finala naleteo je na Simeoneov bedem – Atletiko Madrid.

Simeone je izveo tim i “napisao scenario” koji uvek piše, a gotovo svako je mogao da pretpostavi šta bi moglo da se desi. Bagerom je u dve utakmice svoj tim doveo do penala, a onda lako izbacio Inter – neki bi rekli sreća, ali da li je?

Neke stvari ipak ukazuju na to da je Simeone bolje birao izvođače u odnosu na svog kolegu iz suprotstavljenog tabora – Simone Inzagija. Čini se da je italijan mogao ili pak morao mnoge stvari bolje da spakuje, te izabere druge igrače za izvođenje jedanaesteraca.

Ušli kao specijalisti – svi promašili penale

Naime na obe strane ukupno tri igrača koja su ušla sa klupe su sudelovala u izvođenju penala: Saul Nunjez na jednoj strani i Aleksis Sančez i Dejvi Klasen na drugoj. Da li su Čolo Simeone i Inzagi želeli da uvedu specijaliste za izvođenje penala – ne znamo! Međutim, sa sigurnošću znamo da su sva trojica bili među onima koji svoj penal nisu iskoristili.

Posebno čudi odluka Inzagija da već drugi jedanaesterac prepusti Čileancu (Sančezu). Sančez zna da puca penale kad Lautaro nije na raspolaganju, ali sad već 35-godišnjak u čitavoj evropskoj karijeri uz utakmice u reprezentaciju ima negativnu statistiku sa bele točke!

Popravio se u poslednjih godinu dana, ali opet katastrofa

Podsećanja radi do 2023. godine je bio na nezamislivih i, malo je reći, očajnih 4/13 izvedenih penala. U Marselju se znatno popravio, a to je nastavio i povratkom u Inter pa je do sinoć u zadnjih nešto više od godinu dana bio na vrlo dobrih 6/7 pogođenih udaraca sa bele točke – ipak postavlja se pitanje da li čoveku koji itekako ume da omaši prepuštaš jedan od najvažnijih udaraca u tvojoj trenerskoj karijeri?

Do sinoć Sančez je u karijeri na jako slabih 10/21, što znači da i dalje u karijeri ima više neiskorišćenih od datih penala. Pa iako mu se ovo neće brojati u statistiku na “Transfermarktu”, svejedno je zanimljiv indikator.

Kod penala možda ima nešto sreće, ili nesreće, kao kod ovog promašaja Lautara Martineza zbog očajnog terena, ali ipak se i neke odluke moraju dobro doneti… Zato sledeći put kad budete stavljali ova dva tima na tiket dobro razmislite šta su treneri spremni da urade, te kakve greške da naprave!

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal