Pratite nas preko:
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates after winning the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit, Suzuka, central Japan, Sunday, Sept. 24, 2023. (AP Photo/Toru Hanai)
Foto: Beta/AP Photo/Toru Hanai

Ostalo

Direktor Red Bula pecnuo konkurenciju: “Ne bore se za prvu poziciju već za drugu”

Red Bul već nekoliko godina dominira Formulom 1, a njihova najveća uzdanica Maks Ferštapen neumoljivo gazi ka istoriji ovog sporta. Međutim, direktor ove ekipe Horner dao je čudnu izjavu za medije, te prokomentarisao da oni ne unapređuju svoje bolide, već da je njihova prednost konkurencija između ostalih timova.

Čelnik Red Bula smatra da je jedan od razloga prednosti Maksa Ferštapena u ukupnom plasmanu zapravo tvrdoglava borba timova koji se bore za drugo mesto. I da ako se pojavi tim koji će biti konstantno drugi, jaz bi se takođe mogao smanjiti.

Nismo mi dobri, samo su oni loši

Iza nas ljudi stalno razmenjuju pozicije, niko nije konstantan. Makar to bilo i drugo mesto. Danas je Meklaren, zatim ga preuzima Ferari, pa Mercedes. Ne bore se za prvu poziciju već za drugu. U tom trenutku, mi smo u 99 odsto slučajeva pre trke prvi – Rekao je Horner i dodao

Što se tiče razvoja, nismo mnogo uradili sa našim automobilom. Međutim, razvoj koji smo primenili na mašini pokazao se efikasnim i omogućio nam je da zadržimo dovoljnu prednost nad našim konkurentima. Dakle, ako govorimo o efikasnosti razvoja automobila, nije to nešto gde mi napredujemo neverovatnom brzinom – završio je Horner.

Maks Ferstapen Red Bul: Foto: Beta/AP

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Ostalo